Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws week 22

Overzicht literair nieuws week 22

30 Mei 2018

Literair nieuws Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.

Philip Roth overleden

In de nacht van 22 op 23 mei is de Amerikaanse schrijver Philip Roth overleden. Hij werd 85 jaar. Roth wordt gezien als één van de grootste Amerikaanse schrijvers van na de Tweede Wereldoorlog. Hij won verschillende literaire prijzen, zoals een Pulitzer Prize in 1977 en de Man Booker International Prize in 2011. In 2010 kwam zijn laatste roman uit: Nemesis. Afgelopen donderdag verscheen de Nederlandse vertaling van zijn non-fictiebundel Waarom schrijven.
Bron: AD

Dave Eggers schrijft kinderboek

Dave Eggers, een Amerikaanse auteur die bekendstaat als een maatschappelijk geëngageerd schrijver, heeft zijn eerste kinderboek geschreven. Eind april kwam de Nederlandse vertaling uit: De Tunnels. Een kinderboek over een familie die moeite heeft met het hoofd boven water houden en besluit te verhuizen. In hun nieuwe woonplaats worden ze geconfronteerd met duistere krachten. Zoontje Gran gaat de strijd aan met ‘de tunnels’. Het boek is goed ontvangen door recensenten.
Bron: The Guardian

Uitgeverijen Kok en Boekencentrum samen verder

In januari 2017 zijn twee Nederlandse uitgeefhuizen met een christelijke signatuur, en Boekencentrum, samengevoegd. Nu, na ruim een jaar presenteren zij zich als KokBoekencentrum. Een aantal imprints komen hierbij te vervallen. Het fictiefonds Mozaïek blijft bestaan. KokBoekencentrum zal zich richten op de christelijke markt, maar zal ook boeken en producten maken die geen specifiek-christelijke inhoud hebben.
Bron: Boekblad

Nieuw literair festival in Utrecht 

In november 2017 werd Utrecht uitgeroepen tot Unesco City of Literature. Met deze titel behoort Utrecht tot een wereldwijd netwerk van 28 steden met een levendig literair klimaat. Om hier invulling aan te geven vindt in september een twee weken durend literair festival plaats: het International Literature Festival Utrecht (IFLU).

Het IFLU zal plaats vinden van 15 tot en met 29 september, van de Uitmarkt tot en met de Nacht van de Poëzie. Naast deze bestaande evenementen komen er allerlei nieuwe activiteiten. De programmering is in handen van Het Literatuurhuis.
Bron: Boekblad 

Nieuw kinderboek van Jochem Myjer

In oktober komt een nieuw deel van de succesvolle kinderboekenserie De Gorgels uit. Schrijver en cabaretier Jochem Myjer heeft nog niet laten weten wat de titel van het nieuwe boek is. Myjer werkte ruim twee jaar aan het boek. Het wordt het derde verhaal in De Gorgels-serie.
Bron: NU.nl

 

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Overzicht literair nieuws week 21
- Overzicht literair nieuws week 20
- Amerikaanse schrijver Philip Roth stopt met schrijven
- 5 Kinderboeken met wijze levenslessen
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!