Image

Pixabay

Overzicht literair nieuws week 13

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Gratis reizen met Boekenweekgeschenk 

De Boekenweek 2019 wordt afgesloten met de gratis reisdag van NS. Tijdens de Boekenweek krijg je een Boekenweekgeschenk als je voor minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk, het boek van ‘Jas van belofte’ van Jan Siebelink, mag je op zondag 31 maart de hele dag gratis reizen met de trein.

Bron: NS.nl

Radna Fabias wint De Coninckprijs

Op Wereld Poëziedag werd de Herman de Coninckprijs  uitgereikt. Radna Fabias won met haar debuutbundel Habitus een geldprijs van € 7.500. De jury schreef: “Deze dichter speelt ongehinderd met alle mogelijke vormen tussen proza en poëzie, tussen gebonden en vrij, tussen wat hoort en wat ongehoord is. En dat met een allesoverstijgende en toch actuele thematiek,”

Bron: LetterenFonds.nl

Freek de Jonge verstoort opening Boekenbal 2019

Vrijdag tijdens de opening van het Boekenbal 2019 heeft Freek de Jonge het welkomstwoord verstoord. Tijdens het openingswoord riep de cabaretier op tot een verklaring over de overwinningsspeech van Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie. De oproep van de cabaretier riep veel rumoer op, en nadat hij tot stilte werd gemaand vervolgde het welkomstwoord weer.

Bron: Nu.nl

Nominaties GrachtenfestivalPrijs bekendgemaakt

Er is bekend wie genomineerd zijn voor de GrachtenFestivalPrijs. De organisatie van het jaarlijkse Grachtenfestival maakte bekend dat violiste Emmy Storms, percussionist Dominique Vleeshouwers en altvioliste Dana Zemtsov kans maken op de titel Artist in Residence. Van 9 tot en met 18 augustus vindt het Grachtenfestival plaats.

Bron: Nu.nl

Bron foto: Pixabay

Uitgeven