Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws week 11

Overzicht literair nieuws week 11

13 Maart 2019

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

 

Achievement Award voor schrijfster Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries heeft vrijdag een Achievement Award gewonnen. De Young Adult-schrijfster, bekend van het boek Vals, ontving de prijs omdat ze 500.000 mensen heeft bereikt met haar boeken, musicals en film. De verfilming van Vals draait op dit moment in de bioscoop, met in de cast onder anderen Abbey Hoes,Holly Mae Brood, Jelka van Houten en Romy Gevers.

Bron: Nu.nl 

Guus meewis benoemd tot beste tekstdichter van Nederland

Guus Meeuwis heeft de Lennaert Nijgh Prijs voor beste tekstdichter toebedeeld gekregen. De zanger neemt de prijs maandagavond in ontvangst tijdens de Buma Awards. De carrière van de 46-jarige Meeuwis begon bijna 25 jaar geleden met Het is een nacht. Guus: "Het is een schitterende waardering voor iets wat je altijd met hart en ziel doet"

Bron: Nu.nl

Longlist Europese Literatuurprijs 2019 bekendgemaakt

Twaalf onafhankelijk opererende boekhandels hebben de titels gekozen voor de longlist van de Europese Literatuurprijs 2019. Het gaat om twintig romans, vertaald uit tien verschillende talen die worden gezien als de beste, hedendaagse Europese romans die vorig jaar in het Nederlands zijn uitgebracht. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000 voor de schrijver en € 5.000 voor de vertaler van het winnende boek.

Bron: Boekennieuws.nl

Genieten van literaire dwaaltocht in Amsterdam met Joost Oomen

Na Groningen mag Amsterdam van het literaire wonderkind Joost Oomen genieten. Samen met Bernke Klein Zandvoort organiseert hij voor het tijdschrift De Revisor literaire dwaaltochten. De eerste vindt plaats op 21 maart in de Kesbeke Amsterdamse Tafelzuren Fabriek. Daar brengen verschillende schrijvers en kunstenaars een nieuw personage tot leven: de conservator. De schrijvers die meewerken zijn: Alma Mathijsen, Gustaaf Peek, Anne Vegter, Simone Atangana Bekono en Willie Darktrousers.

Bron: Tzum.nl 

Bron foto: Pixabay

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Overzicht literair nieuws week 10
- Overzicht literair nieuws week 9
- Overzicht literair nieuws week 8


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN