Afbeelding

Bron: Shutterstock

Nu op het forum: de weg naar een uitgever en wel of geen ‘te’

Nu op het forum: de weg naar een uitgever en wel of geen ‘te’Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

De weg naar publicatie

Een van onze forumleden heeft een fantasyboek geschreven en heeft moeite met het vinden van een uitgever. Een van de uitgevers die het manuscript onder ogen kreeg, vond dat het getuigde van talent maar wees het toch af; een ander gaf aan dat het verhaal niet in hun fonds paste. Kun jij deze schrijver helpen met het vinden van de volgende stap? Ga naar het forum om mee te praten.

Rauw van het roken

Een ander forumlid zat met een taalvraag: is het 'haar keel was rauw van de halve nacht liggen te roken' of moet die 'te' toch weg? Anderen schoten te hulp met grammaticale uitleg en alternatieve opties. En zou het misschien ook een verschil tussen Nederlands en Vlaams zijn? Kijk hier om de hele discussie te lezen.

De schrijfdokter weet raad

Zit je ergens mee tijdens het schrijven van jouw boek of korte verhaal? Wil je graag die ene vraag aan iemand stellen die er verstand van heeft? Kortom, heb je behoefte aan een schrijfdokter die jouw vragen beantwoordt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op het themaforum 'Vraag het de schrijfdokter' kun je al je brandende vragen stellen aan de schrijfdokter. Ga naar het forum en deel je vraag!

Wekelijke schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk? Doe mee aan de wekelijkse schrijfopdracht.
Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. Deze week is de opdracht van Corrie Gramser en gaat over het strand. Schrijf je mee?

Techniek