Start » Nieuws » Wekelijkse schrijfopdracht #157

Wekelijkse schrijfopdracht #157

23 Augustus 2017

Wekelijkse schrijfopdracht #157Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Corrie Gramser, Inanna van den Berg, Marije Catsburg, Elizabeth van den Dries, Nel Goudriaan, Blavatski en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 157e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen

Wekelijkse schrijfopdracht #157 – Kijk op het strand

Door schrijfcoach Corrie Gramser

'Dichter bij de zee wordt het zand harder en koeler; loopt het makkelijker. Waar de zee het zand nog niet zo lang geleden heeft vrijgegeven, daar voel ik de ribbels die de golven hebben achtergelaten onder mijn voeten. Tussen de ribbels ligt een dun laagje groen van de algen, het is gedroogd door de zon. De ribbels zijn stevig en gaan niet stuk als ik er overheen loop. Het groene laagje daarentegen breekt onder mijn voeten, als het geluid van de branding even luwt en ik heel goed luister, hoor ik het zachtjes knappen bij iedere stap.' (Citaat uit 'De man met de hoed' door Corrie Gramser)

Iedereen heeft weleens het strand bezocht, maar we beleven het allemaal op onze eigen manier. De één wil er vooral bruin bakken, terwijl een ander er de strandzesdaagse loopt of met een kite de golven trotseert. Het strand zweept sommige mensen op tot het schrijven van prachtige poëzie, maar het ligt er ook vol met verhalen. Geef in maximaal 250 woorden jouw kijk op het strand.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
 • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
 • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken. 

Over de schrijfcoach 

Via haar bedrijf Zinexprez biedt Corrie Gramser een scala aan workshops, schrijfwandelingen, Schrijfcafé. Tevens kunnen er mensen in alle rust in de stiltecoupé komen schrijven. In oktober/november 2015 verscheen haar eerste roman, getiteld De man met de hoed. Wil je meer weten over Corrie? Bezoek hier haar website.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Wekelijkse schrijfopdracht #154
- Tomas Ross crime-schrijfwedstrijd
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
 • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
 • Waarom je niet moet wachten met je debuut
 • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
 • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
 • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
 • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
 • Interview met Simone van der Vlugt
 • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
 • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
 • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN