Start » Nieuws » Nog één week: themanummer ‘Erotiek’ van Schrijven Magazine Plus

Nog één week: themanummer ‘Erotiek’ van Schrijven Magazine Plus

31 Augustus 2018

erotisch verhaal schrijvenHet is je vast niet ontgaan dat wij een paar maanden geleden een nieuw, online magazine gelanceerd hebben: Schrijven Magazine Plus. Hiervan komt om de maand een nieuwe editie, steeds als de papieren Schrijven Magazine niet verschijnt. Over 1 week kun je editie 3 lezen, met als thema erotiek.

Hoe schrijf je een erotische scène en op welke manieren kan dat allemaal? Dat leren we je in dit derde Plus-nummer. Ook geven we je handvatten voor jouw ‘eerste keer’ en geven we tips voor het opdoen van inspiratie. Als kers op de taart kun je aan de slag met oefeningen én kan je meedoen aan onze exclusieve Plus-seksschrijfwedstrijd! Wil je dit niet missen? Je leest hier hoe je lid kan worden van Schrijven Magazine Plus. Extra voordelig voor bestaande abonnees van het papieren magazine!

Ook Schrijven Magazine Plus lezen?

Voorproefje
We interviewden schrijver en journalist Thomas van Aalten over de rol van erotische scènes in boeken en verhalen. Een voorproefje: ‘Erotiek moet nut hebben in je boek. Er zit weinig erotiek in mijn boek, tenzij ik er niet omheen kan. Maar dan wil ik het wel zo doen dat het bij de lezer ook goed aankomt. Als ik alleen maar zou schrijven dat ik een dikke lul heb, dan gelooft de lezer het na de negende keer wel. Het is natuurlijk een Nederlandse traditie om in de eerste scene al het woord kut of lul te gebruiken. Zeker in de jaren tachtig gebeurde dit veel. Als je alleen duidelijk wil maken dat de avond gezellig geëindigd is, kun je net zo goed schrijven: ''we hadden geweldige seks'' Punt.’ 

Volgens Van Aalten zijn de minst interessante erotische scenes vaak de ‘standaard’ situaties tussen man en vrouw.  ‘Ik denk sowieso dat de lezer niet zo geïnteresseerd is in bijvoorbeeld de standjes. Daar geloof ik niet zo in. De context vind ik interessanter dan het omschrijven van de daad. Is er een machtsverhouding of is het gelijkwaardig? Is het onderdeel van vreemdgaan? Heel normatief over erotiek schrijven vind ik niet zo boeiend. Dat ze zulke geweldige minnaars zijn, hun vrouwen sidderend laten klaarkomen en hun zaad als dynamiet is. Waar is dan nog de erotiek? In de dagboeken van Amerikaanse auteur John Cheever worstelt hij met zijn biseksuele gevoelens en de schaamte die daarbij komt kijken. Dat vind ik veel interessanter.’

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- NIEUW! Schrijven Magazine Plus: lees het eerste nummer nu gratis
- De Poëzie Computer
- Eerste Nederlandse poëziebordeel op 3 december in Amsterdam
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Tips van de redacteur: erotische verhalen schrijven


  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!