Afbeelding

Beeld Pexels

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #11

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #11Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Autobiografische schrijfopdracht #11 – Ik lijk steeds meer op jou

Door schrijfcoach Corrie Gramser

Stef Bos bezong de gelijkenis met zijn vader ooit in het nummer 'Papa':

'Ik heb dezelfde ogen
en krijg jouw trekken om mijn mond
vroeger was ik driftig, vroeger was jij driftig maar we hebben onze rust gevonden.'

'Jeetje, wat lijk jij op je moeder!' of 'Echt vader en zoon!' Hoor jij dat ook weleens? Het kan om jullie uiterlijk gaan, maar ook over vergelijkbare trekjes. En als iemand dat zegt, ben je dan trots of voel je je gekrenkt omdat je helemaal niet op je ouders wilt lijken?
Schrijf een tekst van maximaal 300 woorden waarin je ingaat op de vraag in hoeverre je op je ouder(s) lijkt en wat dit voor jou betekent.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Via haar bedrijf Zinexprez biedt Corrie Gramser een scala aan workshops, schrijfwandelingen, Schrijfcafé. Tevens kunnen er mensen in alle rust in de stiltecoupé komen schrijven. In oktober/november 2015 verscheen haar eerste roman, getiteld De man met de hoed. Wil je meer weten over Corrie? Bezoek hier haar website.

Techniek