Afbeelding

Hostwriters

Foto: Pexels

Hostwriters geven advies: ‘een bondgenoot op het grillige schrijverspad’

Vaak wordt er gevraagd of Marc Kerkhofs en Mili van Veegh niet ‘ghostwriters’ bedoelen als ze over hun bedrijf Hostwriters praten. Toch heet het echt zo en ze zijn meer dan ghostwriters. Ze geven advies en feedback op elk vlak van het schrijven. 


Hoe begon Hostwriters?

Marc en Mili ontmoetten elkaar via het forum van Schrijven Online. Elkaars schrijfstijl sprak hen direct aan en ze zochten contact. Toen hadden ze niet gedacht dat ze jaren later samen een bedrijf zouden starten. 

Wat doet Hostwriters?

Bij Hostwriters doen ze veel meer dan alleen boeken schrijven als ghostwriters. Marc Kerkhofs: “We geven raad, of schrijvers nu een uitgeverij hebben gevonden of niet.” En dat kan om elke reden zijn. Wil je feedback op je inzending voor een schrijfwedstrijd? Dat kan ook achteraf: heb je niet gewonnen, dan buigen Marc en Mili zich over je inzending met de vraag ‘wat kan er beter?’. “Ook krijg je bijna nooit feedback van een uitgeverij wanneer je manuscript afgewezen wordt. Die feedback kunnen wij wel geven.”

Schandalig Schrijven

Om de jarenlange ervaring die Marc en Mili samen hebben te benutten, schreven ze het e-boek Schandalig Schrijven onder de auteursnaam Marijn Mieriks. Deze auteur (let op de allitererende M&M van Marc en Mili) is een wereldwijs cultfiguurtje dat plaagt en uitdaagt. In 26 hoofdstukken met onderwerpen van A-Z wordt de lezer niet alleen geïnformeerd, maar ook geamuseerd. Marc: “Wie het boek leest voelt zich niet meer alleen op de wereld en heeft er een bondgenoot bij op het grillige schrijverspad.” Want schrijven is een individuele bezigheid. Daar kun je geen regels voor bedenken, menen de Hostwriters. “De een schrijft het best als hij in een volledig gecapitonneerde cel zit, verstoken van enige prikkel, de ander voelt zich als een vis in het water in een overvolle trein. ‘Schandalig Schrijven’ zegt dat er maar één regel is: er is géén regel. Behalve natuurlijk dat ‘hij wordt’ nog altijd met ‘dt’ wordt geschreven.”

Uitgeven