Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (29)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (29)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Carla Munster - Spoorloos

27 augustus
'Uw geheugen is als een harde schijf. Volgelopen, wat trager, misschien een virusje'. zei de neuroloog. 'Niets ernstigs'.
Opgelucht verliet de man de spreekkamer en verdwaalde onderweg naar de uitgang. Bij een deur belde hij aan. Een verpleger verscheen. 'Uw naam?'
'Nee, nee, ik ben verdwaald maar goedgekeurd. Alleen mijn harde schijf opschonen en een virusje.'
'Ach,' zei de jongeman, 'u bent de nieuwe!' en bracht de man naar een kamertje met een ligbed, gaf hem een injectie, en verdween.
Die avond wachtte een vrouw tevergeefs op haar man.
Op de afdeling psychiatrie sliep de nieuwe nog steeds.

Nel Hofstra - Geen titel

29 augustus
Terwijl hij een boom doormidden zaagt en het zaagsel neerdwarrelt, bedankt de kleine meid hem. Omdat hij dat allemaal voor haar maakt. En de hele dag speelt ze zoet in het zaagsel.
De volgende dag, bedankt ze de tuinman. Die al die mooie slakken voor haar heeft neergelegd. Ze verzamelt ze, gelijk met alle mooie wormen die ze tevens tegenkomt.
Dan breekt er een regenbui los. Met haar handjes omhoog springt ze dansend in het rond. 'Mama, wie kan ik hiervoor bedanken?'

Hein de Kamper - Niet luchtig

29 augustus
Ik mijmer over gesmolten permafrost. In het huidige klimaat kan je blijkbaar standvastige voorzetsels als "perma" al niet meer vertrouwen. De naam van deze bodembedekker moet gewijzigd worden in permatutti-frutti, of in iets anders dat op heldere wijze chronische smurrie aanduidt.
Erger dan de ontstane foute benaming, is het ontsnappende methaangas. Dit versterkt het broeikaseffect ernstig en ik realiseer me dat dit vraagt om wereldomvattende compensatie; alle mensen massaal op een methaan-neutraal dieet. Ik voorzie een totaalverbod op chili, uien en erwtensoep, maar belangrijker; we zullen "ze" waarschijnlijk ook in moeten houden...
Een permafrons verschijnt op mijn voorhoofd.

Ypie Haitsma Bakker - Onthokkebanden

30 augustus
Pa was ten onder gegaan aan de gevreesde ziekte, maar misschien ook wel aan schoonma's effrayant pantoffelregiment. Deze gedachten hielden haar de laatste dagen steeds vaker bezig.
Lieflokkend had schoonma hen overgehaald haar een paar weken in huis te nemen, maar ze kon haar geen dag langer verdragen, de vermaledijde zuurmuil!
Als brave huisduif bracht ze manlief z'n krantje, hielp hem in z'n pantoffels en zette hem zijn lievelingsvoer voor: Soep met stokbrood. Soppedoppend konkelefoezden ze over schoonma die met open mond lag te knikkebollen op hun bank. Om zich te onthokkebanden zat er maar een ding op ..

Marijcke Cauwe - Eenakter

31 augustus
Henk zit de krant te lezen. Het wordt donker en hij schuift de overgordijnen wat verder open. Marloes komt binnen. Ze zet twee glazen en een karaf wijn op de tafel. Dan loopt ze naar het venster en trekt de overgordijnen een stukje dicht.
Ze verdwijnt naar de keuken om een kurkentrekker te halen.
Henk staat op en schuift de overgordijnen terug open. Leest zijn krant verder.
Marloes komt terug binnen en trekt de overgordijnen weer een beetje dichter bijeen.
Ze schenkt de wijn uit en heft haar glas:
"Proost Henk, gelukkige huwelijksverjaardag. Op de volgende vijfentwintig jaar."

Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.