Start » Nieuws » Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (27)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (27)

18 Augustus 2017

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (27)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Erik Uniken - Homs

11 augustus
Arif ligt zijlings op een ijzeren bed, kijkend naar het naaldje in zijn hand die buitenboord steekt. Alles is hier smerig. De vlekken op de muur lijken op gezichten. Het deken ruikt 'kruitig'.
Aan het roestige bedframe lijken de groene verfschilfers aftands, hoewel ze op het witte verband om Arifs hand juist fleurig staan.
Hij moet in deze kamer blijven tot zijn lichaam weer is aangesterkt. De zuster komt binnen om een infuusfles te verwisselen.
Kan die kruitlucht óók door het naaldje zijn lichaam binnenstromen? Wordt hij dan een soldaat?
De zuster streelt zijn wang en gaat weer verder.

Gijs Smit - Een luizenleven

12 augustus
Ik begon mijn geduld te verliezen. 'Jullie zeggen allemaal wat anders. Zo doen we geen zaken.' En bulderend: 'Ik wil de hoofdluis spreken.'
Mijn uitbarsting had effect: de luizen keken elkaar aan en weken uiteen. In hun midden bleef één luis staan, kleiner dan ik verwacht had, en platter. 'Mot je?' vroeg hij.
'Ik wil duidelijkheid,' zei ik.
Het was even stil, toen bulderde hij het uit. Hij keek ontwapenend om zich heen, en de omgeving veranderde in een grote massa lachende luizen.
Op dat moment werd het mij duidelijk dat ik niets in dat luizenland had te zoeken.

Jan van Eerd - Vreemde plasser

15 augustus
Vreemde snuiter is dat, denk ik. Ik sta bij een rij urinoirs, begin net aan mijn kleine boodschap als hij binnenkomt. Klein mannetje, enorme snor met opgekrulde punten, keurige witte korte broek, die aan zijn korte beentjes meer aandoet als een lange. Daarboven een nette blouse met stropdas.
Hij kiest positie. Dan laat hij zijn broek op de natte vloer zakken, zijn onderbroek volgt. Daar staat hij met ontbloot onderlijf, broek op de enkels. Ik kijk met een schuin oog en zie dan dat hij, voordat hij zijn plasje doet, een flinke klodder speeksel in de pisbak laat vallen. Dat herken ik. Dat doe ik zelf ook altijd als ik staande plas. Zo'n vreemde kerel is het dus toch niet.

Nel Goudriaan - Liefde in depot

16 augustus
Op een dag besluit Madeleine haar liefde onder te brengen in depot: ze heeft te veel verspild aan behoeftige mannen De notaris vraagt een groot bedrag, maar dat heeft ze er graag voor over.
Ze voelt zich bevrijd nu ze weet dat haar liefde in veilige handen is.
Als ze op straat wordt aangesproken door mannen, roept ze vrolijk: 'Nee, vandaag niet.'
Voor het eerst sinds tijden komt ze 's avonds alleen thuis. Via de cateringservice laat ze een overheerlijke maaltijd bezorgen.
'Goede keus,' zegt de bezorger, 'de liefde van de man gaat door de maag.'
Ze glimlacht.

Frans van der Eem - Verlossing

16 augustus
Ze zeggen dat het kasteel er al stond toen de eerste mensen arriveerden in het dal. Opgetrokken uit maansteen, torenspitsen van antraciet die het sterrenlicht opzogen.
Soms ging de poort van het kasteel open. En de dorpsbewoners keken lijdeloos toe hoe een jong meisje verdween uit hun midden. Zij werd later teruggevonden, dood, met een zwartgezwollen buik.
Maar toen arriveerde zij, koningsdochter van bokkenrijders, schrijlings gezeten op een gehoornde duivel. Pavanes huppelden door de geopende ramen van het kasteel naar buiten, om na negen maanden plaats te maken voor kindergeschrei.
En de poort van het kasteel bleef voortaan dicht.

Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (26)
- Drie veelgemaakte fouten bij het schrijven van een kort verhaal
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!
Ook voor dichters: Schrijven Magazine

In ieder nummer van Schrijven Magazine interviewen we een dichter over het schrijfproces!

Word abonnee!
Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!