Start » Nieuws » Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (26)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (26)

11 Augustus 2017

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (26)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Daphne Thijsse - Geen titel

5 augustus
Voorzichtig legde ze de servetten neer. Het was de finishing touch op de verder toch al zorgvuldig gedekte tafel. Ze zette even haar handen in haar zij en bekeek het geheel. Ze legde hier een vork recht en streek daar een plooi uit het tafellaken. Zo. Nu was het naar haar zin. Perfect. De aardappelen moesten nog geschild worden. Dat was een klusje voor haar huishoudster. Ze bedacht dat het nog een aantal uur zou duren voordat de gasten zouden arriveren. Meer dan genoeg tijd om met precisie de malse koteletjes te snijden van haar vanmorgen vroeg geslachte echtgenoot.

Marijcke Cauwe - Geen titel

6 augustus
Magda kan het niet laten. Als ze in de stad is gaat ze altijd even "hun" winkel binnen. Een tweedehands zaak waar ze oude boeken, cd's en grammofoonplaten verkopen. Terwijl ze geconcentreerd de schuif met cd-hoesjes doorbladert, drijft er een bekend aftershave-aroma in haar neusgaten. Ze kijkt naar de handen naast haar die ijverig de cd's napluizen.
Die handen zijn haar bekend. Nog niet zo lang geleden streelden ze haar de zevende hemel in. Sloegen haar daarna tegen de grond.
Een tengere vrouwenhand rust een moment tussen zijn vingers. Een kneepje volgt. Geruisloos verlaat Magda de winkel.

Annette Rijsdam - Waardevolle slingers

7 augustus
'Slingers? Is dat niet ongepast? Het is geen verjaardagsfeestje.'
Ze haalt haar schouders op. 'Zoveel verschil is er niet. De catering is hetzelfde, de genodigden komen tegen hun zin, maar weet je wat het mooie verschil is?'
Ik schudde mijn hoofd, het mooie zag ik nergens in.
'Als de pleuris uitbreekt tussen de familieleden lig ik met een serene glimlach zonder dat ik er iets aan kan veranderen. Wel mijn feestje, niet meer mijn probleem. Dat vind ik slingers waard.'
'In dat geval ga ik ze gelijk halen.' Ik kuste haar hoofd, de korte stekeltjes kriebelden mijn bovenlip.

Jolijn van Oers - Komedie in Keulen

7 augustus
Achter in de metro zit zo'n groepje luidruchtige pubers. De oude man voor mij draait zich naar hen om. Of ze weten wie er gewonnen heeft. Ik vang iets op over Nederland met 4-2. Daar voegen ze nog iets over kaaskoppen aan toe. Ik probeer niet te lachen. De oude man ziet mijn scheve grijns. "Heeft u ook gekeken?"
"Nee, maar ik ben zo'n kaaskop."
De metro remt af en als geoefend actrice neem ik het lachsalvo in ontvangst terwijl ik het rijtuig verlaat. Een halte te vroeg, maar deze komedie wil ik nu niet met mijn timing verprutsen.

Steef Schaap - Geen titel

9 augustus
Opnieuw stond ik vastgepind tegen de kluisjes. Jarred's handen, elk aan een kant van mijn hoofd, hielden me gevangen. Mijn handen tintelden van de adrenaline die door mijn lichaam schoot.
"Wat zat je nu naar me te kijken in de kleedkamers, hé? Vieze homo!" Hij was kwader dan ik hem ooit had gezien. Vluchten of vechten?
"Waarom sta je zo dicht bij me Jared, wil je een kus?" zei ik met spottende stem, terwijl ik overdreven verleidelijk met mijn wimpers knipperde. Zijn verbaasde blik veranderde in vuur. Met grote ogen zag ik zijn vuist op me afkomen. Inschattingsfoutje.

Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (25)
- Inge Schouten geeft tips voor het schrijven van een kort verhaal
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!
Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement