Start » Nieuws » Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (25)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (25)

4 Augustus 2017

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (25)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Willem Olierook - AB

3 augustus

Ab zeurt. Ab zeurt aan m’n kop. Ik zou liever hebben dat Ab normaal doet. Dat Ab zeilt of een andere sport beoefent waardoor hij bij mij uit de buurt is.
O ja, Ab is mijn buurman. Qua leeftijd en bouw een man, maar voor de rest een groot kind. Ik weet ook wel dat hij er zelf niets aan kan doen en dat het in wezen een doodgoeie kerel is. Maar hij kan zo drammen! Dat ik met hem moet komen spelen of dat z’n bal weer lek dan wel zoek is. 
Wat zou Ab van mij vinden?


Klaartje Gras – het weerzien

2 augustus 

Het weerzien was schokkend. In twintig jaar was er veel veranderd. Ik zag meteen het verval. De negatieve kanten waren me nooit eerder opgevallen. De trieste omgeving, een dooie boel. De levendigheid wilde wel, maar de bezieling ontbrak. Toch bleef ik, ik kon geen afscheid nemen. Nogmaals ging ik op zoek naar dat wat ik niet vond. Opnieuw probeerde ik het verleden terug te halen, maar het was er niet meer.
De crisis had zijn tol geëist. En met de toeristen hadden ook de meeste ooievaars het plaatsje verlaten.

 

Jah Noek – een wonderlijk gesprek

2 augustus

Vandaag had ik een gesprek met een boom. Niet met een stevige eik of plataan met een ferme stam maar met een boom waarvan je je afvraagt of de stam wel ooit één geheel geweest is. Hij vroeg me waarom ik nu uitgerekend met hem het gesprek was aangegaan. ‘Dat weet ik niet,’ antwoordde ik, ‘Misschien door je kracht ondanks je gespletenheid?’ Ik raakte hem nogmaals aan en zei: ‘Dank je wel, lieve boom.’


Stella matula – crapuul

31 juli 

De achterdeur beukt hij met gemak in. Rustig loopt hij door het donkere halletje de evenzo donkere winkel in. Plotseling doorklieven zwaailichten de duisternis.
Adrenaline giert door zijn lijf. Hij grijpt waar hij voor komt, rent, achter zich chaos creërend, de ruimte door en gooit zich door de winkelruit naar buiten. Scherven maken wonden in zijn huid, met zijn schouder valt hij pijnlijk op de stoep. Hij negeert het, sprinten moet hij.
Thuisgekomen trekt hij eerst een blik Schultenbrau open. Op een kaartje krabbelt hij: “Voor de allerliefste oma” en steekt het bij de welriekende buit.

Jolijn van Oers - Buienradar

1 augustus

Voordat ik met vrienden afspreek, zou ik graag op buienradar kijken. Gewoon, uit voorzorg. 
Zo was het gister overwegend droog, hier en daar een lichte bui. Vandaag stormachtig, alles heb ik natgehuild. Morgen wordt het alweer beter: wisselvallig maar met kans op pret.

 Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (24)
- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (23)


Tags:
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!
Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Jouw kidlit laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Kidlit! Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!