Start » Nieuws » Dit zijn de 5 leukste schrijfwedstrijden van april

Dit zijn de 5 leukste schrijfwedstrijden van april

31 Maart 2017

Een nieuwe maand, een nieuwe reeks deadlines van schrijfwedstrijden voor de boeg! Er worden deze maand weer verschillende wedstrijden georganiseerd. We hebben de 5 leukste op een rijtje gezet voor je.

Poëziewedstrijd voor jongeren

Stichting Granate organiseert in samenwerking met Respect Education Foundation een poëziewedstrijd voor jongeren. Iedereen tussen de 13 en 18 jaar mag een gedicht inzenden met als thema ‘Wij komen om te verbinden’. Het gedicht mag maximaal tien regels lang zijn. De winnaar ontvangt o.a. een geldprijs van €100 en een plek in de jury van de gedichtenwedstrijd van volgend jaar.

Deadline: 13 april 2017
Meer informatie: hier

Kort verhaal over 2045

Stichting NSvP organiseert een verhalenwedstrijd over de toekomst. Hoe ziet een werkomgeving eruit in 2045? Speelt hierin de mens of de robot de hoofdpersoon? Het verhaal moet tussen de 600 en 1200 woorden lang zijn. Als jouw verhaal wint, wordt jouw verhaal het scenario van een korte film. Daarnaast ontvang je een geldprijs van €250.

Deadline: 14 april 2017
Meer informatie: hier

ILFU-schrijfwedstrijd

In het kader van het International Literature Festival Utrecht 2017 heeft het Literatuurhuis een schrijfwedstrijd georganiseerd. Het thema is de bekende quote van C.C.S. Crone: 'En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg.' De tien beste verhalen worden gepubliceerd in een bundel. Iedereen die op de shortlist staat, ontvangt ook 2 kaartjes voor het ILFU. De winnaar krijgt een coachingsgesprek met Jasper Henderson van Lebowski Publishers en een boekenpakket.

Deadline: 16 april 2017
Meer informatie: hier

CJP-schrijfwedstrijd

CJP organiseert samen met ILFU en Atlas Contact een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud. De opdracht luidt: schrijf een verhaal van maximaal 1500 woorden met als thema deze quote van Lucebert: ‘Alles van waarde is weerloos’. De winnaar krijgt een coachingsgesprek bij Atlas Contact, publicaties bij CJP en ILFU, een betaalde schrijfopdracht en een boekenpakket.

Deadline: 16 april 2017
Meer informatie: hier

19x soms niet

Godijn Publishing organiseert een schrijfwedstrijd met als thema Soms niet. Hiervoor moet je een kort verhaal schrijven van maximaal 200 woorden. Als je wint komt je verhaal in de bundel 19x Soms Niet dat verschijnt in 2017/2018 en hier ontvang je ook royalty’s voor. Daarnaast mag je op 6 mei je verhaal voordragen in het Park Schouwburg in Hoorn.

Deadline: 29 april 2017
Meer informatie: hier

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Dit zijn de 5 leukste schrijfwedstrijden van maart
- Dit zijn de leukste schrijfwedstrijden van februari
- Dit zijn de leukste schrijfwedstrijden van januari
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN