Image

Beeld: Shutterstock

Dit zijn de 5 leukste schrijfwedstrijden van april

Een nieuwe maand, een nieuwe reeks deadlines van schrijfwedstrijden voor de boeg! Er worden deze maand weer verschillende wedstrijden georganiseerd. We hebben de 5 leukste op een rijtje gezet voor je.

Poëziewedstrijd voor jongeren

Stichting Granate organiseert in samenwerking met Respect Education Foundation een poëziewedstrijd voor jongeren. Iedereen tussen de 13 en 18 jaar mag een gedicht inzenden met als thema ‘Wij komen om te verbinden’. Het gedicht mag maximaal tien regels lang zijn. De winnaar ontvangt o.a. een geldprijs van €100 en een plek in de jury van de gedichtenwedstrijd van volgend jaar.

Deadline: 13 april 2017
Meer informatie: hier

Kort verhaal over 2045

Stichting NSvP organiseert een verhalenwedstrijd over de toekomst. Hoe ziet een werkomgeving eruit in 2045? Speelt hierin de mens of de robot de hoofdpersoon? Het verhaal moet tussen de 600 en 1200 woorden lang zijn. Als jouw verhaal wint, wordt jouw verhaal het scenario van een korte film. Daarnaast ontvang je een geldprijs van €250.

Deadline: 14 april 2017
Meer informatie: hier

ILFU-schrijfwedstrijd

In het kader van het International Literature Festival Utrecht 2017 heeft het Literatuurhuis een schrijfwedstrijd georganiseerd. Het thema is de bekende quote van C.C.S. Crone: 'En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg.' De tien beste verhalen worden gepubliceerd in een bundel. Iedereen die op de shortlist staat, ontvangt ook 2 kaartjes voor het ILFU. De winnaar krijgt een coachingsgesprek met Jasper Henderson van Lebowski Publishers en een boekenpakket.

Deadline: 16 april 2017
Meer informatie: hier

CJP-schrijfwedstrijd

CJP organiseert samen met ILFU en Atlas Contact een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud. De opdracht luidt: schrijf een verhaal van maximaal 1500 woorden met als thema deze quote van Lucebert: ‘Alles van waarde is weerloos’. De winnaar krijgt een coachingsgesprek bij Atlas Contact, publicaties bij CJP en ILFU, een betaalde schrijfopdracht en een boekenpakket.

Deadline: 16 april 2017
Meer informatie: hier

19x soms niet

Godijn Publishing organiseert een schrijfwedstrijd met als thema Soms niet. Hiervoor moet je een kort verhaal schrijven van maximaal 200 woorden. Als je wint komt je verhaal in de bundel 19x Soms Niet dat verschijnt in 2017/2018 en hier ontvang je ook royalty’s voor. Daarnaast mag je op 6 mei je verhaal voordragen in het Park Schouwburg in Hoorn.

Deadline: 29 april 2017
Meer informatie: hier