Start » Nieuws » Dit zijn de 5 leukste schrijfwedstrijden van maart

Dit zijn de 5 leukste schrijfwedstrijden van maart

28 Februari 2017

Meedoen aan schrijfwedstrijden is goed voor het opdoen van schrijfervaring en als je wint ook nog eens mooie publiciteit voor jou als schrijver. Dit zijn de vier leukste schrijfwedstrijden met deadlines in maart 2017!

#Sweeklove

Sweek roept schrijvers op om te schrijven over de liefde. Je mag kiezen uit twee thema’s: Geheime liefde en Onvolmaakte liefde. Er worden verschillende prijzen uitgereikt, waarvan de meeste cadeaukaarten van €25. De twee winnaars (volgens de jury en volgens het publiek) winnen cadeaukaarten van €100.

Deadline: 15 maart 2017
Meer informatie: hier

Schrijven Online: ‘Bloedige lente’

De lente komt eraan! Een warm zonnetje, lammetjes, knoppen aan de bomen… Heerlijk, maar niet zo spannend allemaal. Daarom organiseert Schrijven Online de schrijfwedstrijd ‘Bloedige lente’.

Deadline: ntb
Meer informatie: hier

Poetry Polder Slam

Ter gelegenheid van de Poetry Polder Slam organiseren De Bibliotheek Haarlemmermeer, het JIP en Duyker een schrijfwedstrijd met als thema pauze. Je mag een gedicht, rap of kort verhaal insturen. De winnaar krijgt een workshop ‘Schrijven & Performen’ van spoken word-artiest Elten Kiene op 15 april.

Deadline: 21 maart
Meer informatie: hier

Laten we het over de liefde hebben

Heel Nederland Schrijft organiseert een schrijfwedstrijd met als thema liefde. De opdracht luidt: schrijf de mooiste of meest bijzondere liefdesbrief met maximaal 400 woorden. De 20 beste inzendingen worden in een bundel gepubliceerd en de schrijver die de beste brief schrijft ontvangt nog een aantal leuke prijzen zoals zijn inzending op een poster en een interview in Heel Nederland Leest.

Deadline: 6 maart 2017
Meer informatie: hier

Miss Peregrine’s Peculiar Inspirations

Deze schrijfwedstrijd staat geheel in het teken van het boek De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs. Hierin staan kinderen met bijzondere eigenschappen centraal, zoals onzichtbaarheid en de kracht om te kunnen zweven. De opdracht luidt: Bedenk je eigen peculiarity/bijzonderheid en breng ze tot leven. Maak enerzijds een foto waarop je dat talent uitbeeldt en beschrijf het of verwerk het in een verhaal van maximum 3000 woorden.

Deadline: 12 maart 2017
Meer informatie: hier

« terug naar het nieuwsoverzichtDoor ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!