Afbeelding

Bron Pixabay

Dit zijn de leukste schrijfwedstrijden van februari

Meedoen aan schrijfwedstrijden is goed voor het opdoen van schrijfervaring en als je wint ook nog eens mooie publiciteit voor jou als schrijver. Dit zijn de vier leukste schrijfwedstrijden met deadlines in februari 2017!

Elly Blom Poëziewedstrijd 2017

Stichting Cultuurcafé D’n Dwingel organiseert de Elly Blom Poëziewedstrijd als hommage aan de Valkenburgse kunstenares Elly Vorstermans-Blom (1939-2011). Iedereen ouder dan 16 mag één niet eerder gepubliceerd Nederlandstalig gedicht insturen. De drie prijswinnaars ontvangen een geldprijs van €300, €200 of €100. Deelnemen aan de schrijfwedstrijd kost €15. De winnende verhalen worden, net als in voorgaande jaren, samengevoegd in een wedstrijdbundel.

Deadline: 6 februari 2017
Meer informatie: Hier

NPO Schrijfwedstrijd ‘Verboden vruchten’

In samenwerking met de Boekenweek organiseren NPO Radio 4 en NPO 2 een schrijfwedstrijd met als thema Verboden vruchten. Hierbij moet je een kort verhaal schrijven van maximaal 500 woorden. De verhalen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Nelleke Noordervliet [schrijfster], Simone van Saarloos [schrijfster/ NRC-columniste], Paul Abels [uitgever/neerlandicus], Dirk Vis [schrijver/redacteur De Gids] en Thomas Verbogt (schrijver). De winnaars krijgen een portret en masterclass op NPO 2 en op NPO Radio 4 wordt hun verhaal voorgedragen en voorzien van muziek. En de vakjurywinnaar wordt ook gepubliceerd door literair tijdschrift De Gids.

Deadline: 12 februari 2017
Meer informatie: Hier

deBuren hebben rode oren

Het Vlaams-Nederlands literair cultuurhuis deBuren organiseert een schrijfwedstrijd voor erotische verhalen. Dit in samenwerking met televisieomroepen VPRO en Canvas, ter gelegenheid van de televisieserie Made in Europe. De opdracht luidt: Schrijf een literaire erotische scène van 400 tot 600 woorden. De drie beste scènes worden op 7 maart voorgedragen door een acteur, waarna het publiek de winnaar kiest. Hij/zij ontvangt een geldprijs van €250 en Het Rode Oor. De drie beste inzendingen worden ook gepubliceerd op de website van deBuren.

Deadline: 14 februari 2017
Meer informatie: Hier 

Literaire tattoo: ‘De zin van je leven’

Creatief Schrijven vzw organiseert een schrijfwedstrijd waarbij je een zin van maximaal 25 woorden mag insturen. ‘Welke zin vloeide uit jouw pen waar je trots op bent? Na welke zin dacht je, ‘oké, dat is het pareltje dat goed klinkt, dat swingt, raakt en smaakt naar nog meer zinnen’? We zijn benieuwd naar die ene rake volzin die jij ooit schreef.’
Als de vakjury jouw zin selecteert, krijg je de hoofdrol in een filmpje over ‘De zin van je leven’. Het filmpje komt in een reeks van 10 filmpjes met bekende auteurs. De zin van de winnaar van deze wedstrijd is een van de tien zinnen waar mensen in aanloop naar de Schrijfdag op kunnen stemmen. De tien beste zinnen worden tijdens de Schrijfdag live op een model gezet door bodypainters.

Deadline: 15 februari 2017
Meer informatie: Hier