Afbeelding

Beeld: Shutterstock

Schrijven Online houdt je op de hoogte van alle schrijfwedstrijden

Meedoen aan schrijfwedstrijden is goed voor het opdoen van schrijfervaring en als je wint ook nog eens mooie publiciteit voor jou als schrijver. Op Schrijven Online vind je een overzicht van alle actuele schrijfwedstrijden waar je aan kunt meedoen.

Wedstrijden voor alle genres

Korte verhalen, gedichten, romans, thrillers, essays of blogs: binnen alle genres worden wel schrijfwedstrijden georganiseerd. Soms kun je enkel een mooie publicatie winnen, maar bij grote wedstrijden worden er vaak ook (geld)prijzen weggegeven. Ook als je niet wint is een schrijfwedstrijd een mooi moment om te toetsen hoe je ervoor staat. Meestal hebben wedstrijden een specifieke opdracht of thema waar je over kunt schrijven, dus je hebt ook gelijk een leuke aanleiding om weer aan het schrijven te gaan. In ons Overzicht Schrijfwedstrijden (onder het menu-item ‘Community’) vind je ze allemaal op één plek, gesorteerd op datum van de deadline. Handig toch?

Als je met anderen wilt praten over een specifieke schrijfwedstrijd, kan dat op het forum.

Wedstrijd aanmelden

Heb je een schrijfwedstrijd gevonden die nog niet in het overzicht staat? Tip de redactie! Omdat wij onze lezers serieus nemen, willen we wel graag enkel kwalitatieve schrijfwedstrijden van betrouwbare organisaties.

Ben je zelf organisator van een schrijfwedstrijd en wil je dat de wedstrijd in ons overzicht opgenomen wordt? Dat kan hier. Het plaatsen van wedstrijden is gratis, maar we vragen wel een linkje naar ons vanaf jouw website terug. Als je wilt dat een wedstrijd uitgelicht wordt of op Twitter gedeeld wordt, is dat tegen een vergoeding mogelijk. Schrijven Online is dé plek waar Nederlands schrijftalent bijeenkomt!

Schrijfwedstrijd De barbiepop

Zoals ieder jaar organiseert Schrijven Magazine een schrijfwedstrijd in samenwerking met de Schrijversacademie. Dit jaar is het thema ‘De barbiepop’. Lees hier hoe je mee kunt doen.