Afbeelding

Bron Shutterstock

De winnaars van schrijfwedstrijd ‘Een nieuwswaardig sprookje’ zijn…

In september startte Schrijven Online met de schrijfwedstrijd ‘Een nieuwswaardig sprookje’. Na vier weken lang meer dan 140 bijzondere sprookjes gelezen te hebben, konden we vorige week de longlist bekend maken. Daaruit heeft de jury inmiddels de drie beste verhalen gekozen. 


Sophia Drenth
heeft met haar verhaal Merci, schone slaper de sprookjeswedstrijd gewonnen. Uit de longlist koos de jury haar verhaal als winnaar. Hiermee wint zij het boek boek Hoe schrijf je fantasy en science fiction? van Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande, en het boek Sprookjes zijn goud waard van Bert Voorhoeve. Ook zal Merci, schone slaper in het literaire katern Alice van Schrijven Magazine nummer 1701 gepubliceerd worden. Het verhaal kun je lezen op het Schrijven Online-forum.

De twee andere winnaars zijn Jan Rensen (2e plek) en Jolanda Fromberg (3e plek). Zij winnen beiden ook een publicatie in Alice. Gefeliciteerd! Op de shortlist noteerde de jury ook Hendrik-Jan de Wit met een eervolle vermelding.

De jury

De jury bestond uit:
Frank Noë (schrijver en hoofdredacteur van Schrijven Magazine/Schrijven Online);

Angela van Leersum (Werkt aan haar debuut waarin sprookjesfiguren een centrale rol spelen. Tijdens het schrijfproces heeft ze zich verdiept in uiteenlopende sprookjes, en de verkleding daarvan in een moderner jasje.).

Eisso Post (Van zijn hand is het boek Schrijven met het Oerverhaal, hoe gebruik ik thema's uit sprookjes, mythen en sagen, dat in de gerenommeerde Schrijfbibliotheek van uitgeverij Augustus verscheen. Hij doet manuscriptbeoordeling en schrijfcoaching via zijn website.)

Wat was de opdracht?

Schrijf een sprookje (modern of klassiek) van maximaal 500 woorden dat gebaseerd is op dit nieuwsitem. Je mag creatief zijn met het onderwerp, als de kern van de nieuwsgebeurtenis er maar in zit.