Afbeelding

Bron Shutterstock

Dit zijn de 5 leukste schrijfwedstrijden van november en december!

Meedoen aan schrijfwedstrijden is goed voor het opdoen van schrijfervaring en als je wint ook nog eens mooie publiciteit voor jou als schrijver. Dit zijn de vijf leukste schrijfwedstrijden waar je in november en december aan kunt meedoen!

De Pennen Zijn Geslepen

Op 27 oktober start het nieuwe AVROTROS-programma De pennen zijn geslepen, waarin acht BN’ers zich onderdompelen in de wereld van moord, misdaad en criminaliteit. Hun ervaringen gebruiken ze om een thriller te schrijven. Ter gelegenheid van dit programma organiseert de omroep ook een publiekswedstrijd. Schrijf de eerste alinea (150 woorden) van een triller. De 10 beste schrijvers mogen hun verhaal verder schrijven tot 750 woorden en het winnende verhaal wordt gepubliceerd op Hebban.nl. De hoofdprijs is een Masterclass Schrijven in Spanje.

Deadline: 6 november 2016
Meer informatie hier.

Wedstrijd Flitsverhaal – Prozagedicht (WEL)

In samenwerking met Lions Club Leuven organiseert WEL de wedstrijd flitsverhaal/prozagedicht. Alle ultrakorte verhalen zijn welkom d.w.z. sprookjes, fabels, parabels, verhalende cursiefjes e.d. (voor een volwassen publiek). Per deelnemer moet je maximaal één tekst insturen van 1 à 2 pagina’s. De winnaars maken kans op een geldbedrag van €400, €200 en €125.

Deadline: 15 december 2016
Meer informatie hier.

Essayprijsvraag (Stad Leuven en WEL)

Voor de zesentwintigste keer schrijft WEL een Essayprijsvraag uit, onder auspiciën van het Leuvens Stadsbestuur. Je kunt deelnemen door één essay over een literair of een algemeen cultureel onderwerp (auteur, stroming) met verwerkte bibliografie in te sturen. De winnaars maken kans op een geldbedragen van €400, €200 en €125.

Deadline: 15 december 2016
Meer informatie hier.

Editio Debutantenwedstrijd

De jaarlijkse Editio Debutantenwedstrijd is op 14 oktober van start gegaan. Alle schrijvers en dichters die nog niet eerder een boek hebben uitgegeven, mogen meedoen. De vakjuryprijs en de publieksprijs worden op 18 maart 2017 uitgereikt tijdens het Debutantenbal. Teksten mogen aangeleverd worden binnen de genres fictie, non-fictie, poetry slam, toneel en scenario. Prijzen zijn o.a. manuscriptbegeleiding bij Editio, een schrijfcursus bij Editio en publicatie in het tijdschrift van Editio.

Deadline: 14 december
Meer informatie hier

Schrijven Online schrijfwedstrijd

Op 8 november gaat er weer een nieuwe schrijfwedstrijd van start op Schrijven Online. De hoofdprijs is een opleiding van de Schrijversacademie naar keuze (ter waarde van 2250 euro). Houd Schrijven Online in de gaten voor meer informatie!