Start » Nieuws » BN’ers duiken de misdaadwereld in voor thrillercompetitie

BN’ers duiken de misdaadwereld in voor thrillercompetitie

14 September 2016

‘De pennen zijn geslepen’ is een nieuw tv-programma van AVROTROS waarin zeven bekende Nederlanders zich onderdompelen in de wereld van moord, misdaad en criminaliteit. Hun ervaringen gebruiken ze om een thriller te schrijven.

Monic Hendrickx (actrice), Gerda Havertong (theatermaker), Arnold Karskens (oorlogsjournalist), Hans Ubbink (modeontwerper), Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog), Tinkebell (kunstenares) en Kees Moeliker (bioloog en directeur Natuurhistorisch Museum in Rotterdam) zijn de zeven aspirantschrijvers. Zij gaan plaatsen delict bezoeken, sporenonderzoek doen en kennis opdoen over moordwapens en lijken. Ze kruipen in de huid van zowel slachtoffer als dader, om alles te weten te komen over de belevingswereld van deze belangrijke thrillerpersonages.


Schrijfhulp van Saskia Noort
Met de opgedane kennis gaan de kandidaten aan de slag met een eigen literaire thriller. Met de hulp van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling en bestsellerauteur Saskia Noort leren ze de fijne kneepjes van het schrijversvak en het thrillergenre. De BN’er die uiteindelijk de beste thriller schrijft, mag als prijs een boek uitbrengen.

Schijfwedstrijd voor publiek
Naast de competitie voor de BN’ers, organiseert AVROTROS ook een schrijfwedstrijd voor het publiek. Aspirantschrijvers kunnen een eerste alinea van een thriller of spannend verhaal insturen. Tien kandidaten worden geselecteerd om verder te schrijven en beoordeeld te worden door de jury. Het beste verhaal wordt gepubliceerd op Hebban en de winnaar van deze wedstrijd mag een geheel verzorgde masterclass van Sebes & Bisseling volgen in Spanje.

De pennen zijn geslepen is vanaf donderdag 27 oktober om 20.25 te zien op NPO2.

Bron: https://www.televizier.nl/categorie/amusement/bn-ers-kruipen-in-de-pen.1...

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Do's en don'ts voor het schrijven van een thriller
- Thrillerschrijvers geven tips voor het doen van research
- Waarom ik het liefst thrillers redigeer
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!