Dit zijn de 5 leukste schrijfactiviteiten van maart

Bezoek je weleens een schrijfactiviteit? Dat zou je zeker eens moeten doen. Bij deze evenementen kun je medeschrijvers ontmoeten en inspiratie opdoen voor je eigen werk. We zetten de leukste schrijfactiviteiten van maart 2017 op een rijtje!

The Night Shift – ’s nachts schrijven

Voor alle nachtuilen en uitstellers. Werk een nacht lang aan je eigen korte verhaal of roman in een literair stimulerende omgeving, deel je harde zwoegen met collega-schrijvers en ontvang tips van een professionele schrijfdocent. Voor degenen die liever een schrijfopdracht voor de nacht meekrijgen is er de schrijfopdrachtgenerator.

Waar: Rotterdam
Wanneer: 11 maart 2017
Prijs: €18,50/€13,50 met CJP/studentenpas
Meer informatie: hier

Open dag Schrijversvakschool

Wil je graag een schrijfopleiding doen, maar ben je nog op zoek naar meer informatie? Op 18 maart vindt in Amsterdam de open dag plaats van de Schrijversvakschool. Je kunt een proefles volgen, binnenlopen voor informatie of sfeer proeven tijdens de lunch aan het einde van de ochtend. Je wordt verzocht om wel van tevoren even te laten weten dat je komt.

Waar: Herengracht 274, Amsterdam
Wanneer: 18 maart 2017
Prijs: gratis
Meer informatie: hier

De Verhalentafel – levensverhalen

Lijkt het je leuk om korte verhalen over je eigen leven te schrijven, voor jezelf of voor je nageslacht, en zoek je een stok achter de deur om te beginnen? Kom dan naar de maandelijkse schrijfochtend levensverhalen schrijven en schrijf met behulp van verschillende werkvormen stukjes van je eigen geschiedenis.

Waar: Voorburg
Wanneer: 18 maart 2017
Prijs: €17,50 per keer
Meer informatie: hier

Workshop columns en blogs schrijven

Docent Marja Baseler behandelt in deze workshop columns en blogs. Hoe schrijf je met zo min mogelijk woorden iets wat je lezer boeit? Hoe bedenk je een prikkelende beginzin en een verrassend slot?

Waar: Utrecht
Wanneer: 23 maart 2017
Prijs: €35
Meer informatie: hier

Workshop ‘Verboden Vruchten’

‘Verboden vruchten’ is het thema van de Boekenweek 2017. In deze workshop kies je die ene verboden vrucht, die je op papier voor het voetlicht wilt brengen. Guilty pleasures vind je op elk terrein: voedsel, muziek, kleding, kunst en natuurlijk literatuur. Leef je in, overdrijf en schrijf een smakelijke anekdote, waarbij het advies ‘schrijven is schrappen’ is inbegrepen.

Waar: ’s-Hertogenbosch
Wanneer: 30 maart 2017 (twee weken vooraf inschrijven)
Prijs: €30
Meer informatie: hier

Uitgeven