Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missenNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Volg een schrijfworkshop in Amsterdam of Anzegem, of doe mee aan de poëziewandeling bij Maastricht.

Workshop schrijven met Eva en Renée Kelder

Datum: zaterdag 19 augustus van 11:00-13:30 en van 14:30-17:00
Locatie: Amsterdam

In de Openbare Bibliotheek Amsterdam, vestiging Linnaeus, verzorgen de zussen Eva en Renée Kelder elke derde zaterdag van de maand een workshop schrijven. De workshop opent met een theoriegedeelte, waarna de deelnemers concreet aan de slag gaan met een schrijfopdracht. Je kunt kiezen of je de workshop 's ochtends of 's middags volgt.

Kijk hier voor meer informatie.

Schrijfschetsen met David Troch

Datum: zondag 20 augustus van 14:00-17:00
Locatie: Anzegem (BE)

Het weidse uitzicht bij schrijvershuis het Lijsternest is een inspiratiebron voor talloze auteurs, onder wie dichter David Troch. In deze workshop voor beginners en gevorderden helpt hij je om de juiste woorden te vinden. De workshop is inclusief een bezoek aan het Lijsternest, en deelnemers hebben de mogelijkheid om op zondag 10 september tijdens de Open Monumentendag hun literaire creaties voor te dragen.

Kijk hier voor meer informatie.

Poëziewandeling door Jekerdal

Datum: zondag 20 augustus van 14:30-16:30
Locatie: Maastricht

De Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht organiseert zondag een inspirerende poëziewandeling door de achtertuin van Maastricht: het Jekerdal en de Sint Pietersberg. Wandel langs wijnstokken, watermolens en Fort Sint Pieter en geniet ondertussen van gedichten. Deelnemers krijgen ook een boekje met gedichten om thuis nog na te genieten.

Kijk hier voor meer informatie.

Techniek