Afbeelding

Beeld Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

3 schrijfactiviteiten voor dit weekend.Nog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Leer scenarioschrijven in Gent, laat het licht op je woorden schijnen in Utrecht of ga dagboekschrijven in Deventer.

Van kortverhaal naar kortfilmscenario

Datum: zaterdag 3 maart 2018 vanaf 10.00
Locatie: Gent (België)
Films als ‘The Godfather’ en ‘The Lord of The Rings’ hebben één ding gemeen: ze zijn gebaseerd op een boek. Hoe maak je van je verhaal een filmscript? Dat leer je in deze cursus die bestaat uit 6 zaterdagochtenden. Je vertrekt vanuit een zelfgekozen kortverhaal met als doel om dat te herschrijven tot een kort filmscenario. Daarnaast krijg je praktische oefeningen waarmee je vertrouwd raakt met de do’s and don’ts van scenarioschrijven. Ook leer je het verschil tussen proza schrijven en scenarioschrijven. Van ideeënvorming tot spanningsopbouw: in elke les staat een ander aspect centraal.

Buiten dat de inhoudelijke aspecten van scenarioschrijven voorop staan in deze cursus, wordt er ook aandacht besteed aan verschillende vormelijke conventies, zoals terminologie en begripsverklaring. Lees hier meer.

Schrijfcafé Utrecht in het licht

Datum: zaterdag 3 maart 2018 van 11.00 tot 13.00
Locatie: Utrecht
Wil je ongedwongen schrijven en inspiratie opdoen? Ga dan zaterdag naar het schrijfcafé in Utrecht. Je kan je schrijfsels delen met medeschrijvers. In dit café draait het om het schrijfplezier en het op gang brengen van je creativiteit. De schrijfdocente Nanda Huneman verrast je met laagdrempelige opdrachten. Hierbij maakt ze gebruik van film, muziek en literatuur.

Elk schrijfcafé heeft een eigen thema. Deze zaterdag is het thema licht. Hoewel je het niet zou zeggen met de kou van deze week, bewegen we ons toch echt naar de lente toe. Langzaamaan begint de zon meer te schijnen. Schrijf over hoe het licht naar binnen valt, over de schitteringen op het water, over hoe je licht op donkere plekken kunt werpen. Of schrijf over tl-lampen die knipperen, kil led-licht op kantoor of het zwakke kaarslicht in de kerk. Laat het licht op je woorden stralen tijdens het schrijfproces. Klik hier voor meer.

Dagboekschrijven

Datum: zaterdag 3 maart 2018 van 14.00 tot 15.00
Locatie: Deventer
Deze schrijfmiddag staat in het teken van dagboekschrijven. Wil je leren hoe je je dag kan omzetten in woorden? Je gaat samen met andere schrijvers aan de slag met verschillende schrijfoefeningen. Deze oefeningen laten je stilstaan bij wie je bent en wat je kunt als schrijver. Lees hier meer.

Benieuwd welke schrijfactiviteiten bij jou in de buurt plaatsvinden? Bekijk het hele overzicht hier.

Door Nicolette Hendriks

Techniek