Start » Nieuws » Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

11 Januari 2018

Schrijfactiviteiten voor dit weekendNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Volg een cursus rouwverwerking in Vaassen, ga levensverhalen schrijven in Oisterwijk, of word een nachtuil in Rotterdam.

Ik zal altijd ergens bij je zijn

Datum: vrijdag 12 januari 2018 van 10.00-13.00
Locatie: Vaassen
EnerVie Schrijfatelier biedt de schrijfcursus ‘Ik zal altijd ergens bij je zijn’ aan, waarbij je in samenwerking met Hilda Pelgröm van Pelgröm Uitvaarten in Vaassen aan de slag gaat met rouwverwerking. Dit is een cursus waarin je al schrijvend stilstaat bij de persoon die je erg dierbaar was. Je viert zijn/haar bestaan door terug te kijken naar de mooie herinneringen en deze vast te houden. In deze schrijfcursus staat jouw dierbare en jullie relatie centraal. Door samen met anderen die ook iemand verloren hebben te schrijven, komt je dierbare weer een beetje tot leven. Lees hier meer over deze cursus.

Levensverhalen schrijven

Datum: vrijdag 12 januari 2018 van 9.30 tot 12.00
Locatie: Oisterwijk
In deze schrijfcursus leer je kleine stukjes uit het grote levensverhaal op te halen en te belichten. Dit kan een dierbaar voorwerp zijn, een vakantiefoto of een oud adres. Op deze manier ontstaan er alledaagse belevenissen, bijzondere gebeurtenissen en wordt er duidelijk welke mensen van belang zijn geweest in je leven. Je leert technieken om dicht bij je herinneringen te komen en hoe je die herinneringen kan verwoorden. Ook ontdek je in deze cursus hoe je een tekst levendig kan opschrijven door bijvoorbeeld beeldende details te gebruiken of door alle zintuigen aan te spreken. Het fijne aan deze cursus is dat positieve feedback belangrijk is. Je hebt geen schrijfervaring nodig om mee te doen, maar let er wel op dat je goed om kan gaan met je eigen ‘verhaal’. Ontdek hier meer.

The Night Shift

Datum: zaterdag 13 januari 2018 van 21.30 tot 3.30
Locatie: Rotterdam
Ben jij een uitsteller of een nachtuil? Dat komt goed uit. Je kunt nu een nacht lang werken aan je eigen korte verhaal of roman in een literair stimulerende omgeving in Rotterdam. Je kunt je harde zwoegen delen met andere schrijvers en tips van een professionele schrijfdocent krijgen. Voor de schrijvers onder ons die liever een schrijfopdracht voor de nacht krijgen is er een schrijfopdrachtengenerator die veel gelijkenissen vertoont met een kauwgomballenautomaat. Vind hier meer over deze avontuurlijke nacht.

Benieuwd welke schrijfactiviteiten bij jou in de buurt plaatsvinden? Bekijk het hele overzicht hier.

Door Nicolette Hendriks

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Jonge schrijver? Doe mee aan schrijfwedstrijd Write Now!
- Wekelijkse schrijfopdracht #176
- De 5 leukste schrijfwedstrijden van januari en februari
- 5 tips voor realistische schrijfdoelen in 2018


A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én cadeaus!

Profiteer nu!
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!