Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missenNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Bezoek een literair festival in Gent, schrijf je levensverhaal in Utrecht of volg een inspirerende schrijfworkshop in Amsterdam.

Literair festival Het Betere Boek

Datum: zaterdag 14 oktober van 14:00-18:45
Locatie: Gent

Het festival begint op vrijdagavond met een voorstelling van 20:00-21:30. Dit jaar focust Het Betere Boek op Rusland. Het literair festival eindigt met de uitreiking van De Bronzen Uil 2017. De zeven debuterende auteurs die meedingen voor deze prijs geïnterviewd door de juryleden van De Bronzen Uil.

Kijk hier voor meer informatie.

Workshop levensverhaal schrijven

Datum: zaterdag 14 oktober van 10:30-17:30
Locatie: Utrecht

Met behulp van speelse taal- en tekstoefeningen ga je tijdens deze schrijfworkshop ontdekken welke stijl het beste bij jou past. De workshop is geschikt voor iedereen die al bezig is met het opschrijven van zijn of haar levensverhaal en iedereen die er aan wil beginnen. Ook krijg je tips om op een handige manier informatie te verzamelen en wordt er uitgelegd hoe je structuur aanbrengt in je verhaal.

Kijk hier voor meer informatie.

Schrijfworkshop door schrijfcoach Saskia Buddelmeijer

Datum: zaterdag 14 oktober van 14:00-16:00
Locatie: Amsterdam

Tijdens de maandelijkse schrijfworkshop in OBA Cinétol leer je aan de hand van inspirerende schrijfopdrachten kennismaken met het gereedschap waar je als schrijver gebruik van kunt maken. Denk aan klank, stijl of zintuiglijk schrijven. Ook als je nieuwsgierig bent naar het bouwen aan een overtuigende dialoog of spannend plot, ben je hier aan het juiste adres. Er komt wat theorie aan bod, maar je gaat het vooral gewoon doen.

Kijk hier voor meer informatie.