Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missenNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Laat je inspireren door kunst in Mechelen, ontmoet schrijfster Roos van Rijswijk in Venray, of bezoek het Historische Roman Festival in Utrecht.

Schrijven bij een tentoonstelling van Michaël Fliri

Datum: zaterdag 7 oktober van 14:00-17:00
Locatie: Mechelen (BE)

In Mechelen kun je je zaterdag laten inspireren door de tentoonstelling Replace Me As The Substitute van Michaël Fliri. Zijn kunst bevindt zich op de grens tussen performance, sculptuur, fotografie en video. Aan de hand van schrijfopdrachten, verzorgd door Kirsten Mariën, komen de woorden vanzelf, of dat nu in de vorm van een gedicht, kort verhaal, toneeltekst of nog iets anders is.

Kijk hier voor meer informatie.

Roos van Rijswijk bij Literair Café Venray

Datum: zondag 8 oktober van 11:00-12:00
Locatie: Venray

Literair Café Venray organiseert voor het 25e seizoen literaire activiteiten in de regio Venray. Zondag bijt Roos van Rijswijk het spits af en komt vertellen over haar debuutroman Onheilig, waarvoor ze de Anton Wachterprijs ontving. Er is muzikale omlijsting op de harp en tijdens de pauze kun je het boek kopen en laten signeren.

Kijk hier voor meer informatie.

Historische Roman Festival

Datum: zondag 8 oktober van 13:00-17:30
Locatie: Utrecht

Het is de Maand van de Geschiedenis en dus wordt aankomende zondag het eerste Historische Roman Festival georganiseerd. Hier kunnen lezers en schrijvers van historische romans elkaar ontmoeten en zich laten inspireren door verschillende lezingen. Achteraf is er bij de borrel gelegenheid om na te praten en te speeddaten met de sprekers.

Kijk hier voor meer informatie.

Techniek