Afbeelding

Beeld Pexels

DeBuren herdenkt Hugo Claus

Herdenking voor de grote Vlaamse schrijver Hugo Claus door deBuren.Hugo Claus was een Vlaamse dichter, schrijver, kunstschilder en filmmaker. Hij was de meest bekroonde auteur uit het Nederlandse taalgebied. ‘Het verdriet van België’ uit 1983 en ‘De Metsiers’ uit 1950 vallen onder bekende werken van hem.

19 maart is het tien jaar geleden dat Hugo Claus kwam te overlijden. Om deze grootse schrijver te eren, heeft deBuren allerlei activiteiten voor medeschrijvers en fans georganiseerd:

Audiowandeling

Datum: zondag 18 maart 2018 vanaf 10.30
Locatie: Budafabriek, Kortrijk (België)
Er wordt een audiowandeling rondom de roman ‘Het verdriet van België’  door Claus zijn vrienden Cees Nooteboom en Jan Vanriet verzorgd. Na de officiële inhuldiging leggen de eerste wandelaars de route af. Op deze route passeer je allerlei literaire en culinaire verrassingen. Lees hier meer.

Tentoonstelling Hugo Claus

Datum: maandag 19 maart 2018 vanaf 10.30
Locatie: Bozar, Brussel (België)
Voor Claus met liefde’ is er een literair-muzikaal podiumpogramma in het kader van de expo ‘Hugo Claus, con amore’ opgesteld. Marc Didden spreekt over de persoonlijke tentoonstelling die hij samenstelde. Dit deed hij samen met dichters en schrijvers die ieder op hun manier een eerbetoon brengen aan Claus en zijn beeldend werk.

Literaire lunch

Datum: vrijdag 30 maart 2018 vanaf 12.30
Locatie: deBuren, Brussel (België)
Tijdens een literaire lunch vertelt kunstenaar en schrijver Jan Vanriet over het recent verschenen ‘Radeloos geluk’. Eén van de thema’s die op tafel komen te liggen, is zijn vriendschap met Hugo Claus. Lees hier meer.

Door Nicolette Hendriks