Afbeelding

Foto door Joey van Dongen

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 - Workshop manuscriptbeoordeling van Lineke Eerdmans

Jouw verhaal is af of grotendeels geschreven en dan komt de vraag: is het een boekpublicatie waardig? Voordat je jouw verhaal aanmeldt bij een uitgeverij is het verstandig jouw manuscript professioneel te laten beoordelen, nalezen of corrigeren. Je krijgt daarmee waardevolle feedback op jouw boekidee en de uitwerking ervan.

Tijdens de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 krijg je in de workshop Manuscriptbeoordeling van Lineke Eerdmans uitleg over wat zo’n beoordeling inhoudt, aangevuld met interessante tips en praktijkvoorbeelden. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen.

Of een boek geschikt is voor publicatie, hangt van verschillende factoren af. Tijdens de workshop wordt gekeken naar het schrijven van de synopsis en flaptekst, de verhaallijn, stijl, taalkundige correcties, spanningsopbouw, structuur en doelgroepomschrijving. Verschillende valkuilen komen aan bod en je leert naar jouw verhaal te kijken vanuit het perspectief van de lezer. Het doel is jouw boek naar een hoger plan te tillen, met respect voor de eigenheid van het verhaal.

Lineke Eerdmans is gespecialiseerd in biografieën, coachings- en managementboeken. Ze studeerde Taalkunde en heeft ruime ervaring in het begeleiden van auteurs en het redigeren van teksten. Tevens biedt zij de mogelijkheid om het script uit te geven via Uitgeverij Lineke Eerdmans. Zie ook haar website.

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

__________________________________________________________________________________________

DE SCHRIJVEN MAGAZINE SCHRIJFDAG 2016 | HET PROGRAMMA

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 wordt een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Bovendien kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, geven we taaladvies en staat er een batterij schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Je kunt lezingen en workshops verwachten van de razend populaire schrijfcoaches Geertje Couwenbergh en Geert Kimpentopredacteuren Tilly Hermans en Sander Blom (beiden werkzaam bij uitgeverij Atlas Contact),fantasy-expert Martijn Lindeboom, ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo, expert familiegeschiedenis Olga Majeau, non-fictie-coach Maria Genova, het thrillerschrijverscollectief Moordwijven, topdebutante Inge Schilperoord en vele, vele anderen.

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 | zondag 18 september van 11:00 tot 18:00 u. | Theater De Omval in Diemen.

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

Uitgeven

Techniek