Afbeelding

Bron: Nancy Bastiaans

De meest opvallende UKV's van deze week

ultrakorte verhalen schrijvenIn de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan oeen ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn. Ook zetten we het verhaal met de meeste likes in de spotlight. Deze week is dat Nancy Bastiaans met De theezakjesmafia!


Nancy Bastiaans – De theezakjesmafia

26 mei

‘Mam, wil je met me spelen?’ Zoet kijkt moeder haar kind aan en legt haar mobiel aan de kant. ‘Natuurlijk, lieverd.’ Een vlierbessenmelange dringt door de pixels mijn woonkamer binnen. ‘Vraag het met thee’ is inmiddels diep in de maatschappij geworteld en zoals dat gaat, weet de onderwereld daar handig op in te spelen. Nu zit ik dus met een lijk opgescheept en zoek ik de oplossing. Dat wordt BBQ-en en weer overstappen op de koffie.

Yvonne Bijl-Hooijer – Dichterbij

25 mei

De man buigt voorover. Hij is zo dichtbij dat ik de rimpels in zijn voorhoofd kan tellen. En ik mijzelf in de spiegel van zijn ogen zie beven. Ik weet dat hij het voelt. Mijn kwetsbaarheid.
Terwijl de achterkant van mijn shirt binnen no-time verandert in een dweil, voelt mijn mond juist volledig uitgedroogd.
Ik weet. Er is geen weg terug.
Boven mij beweegt zijn hand naar mijn bovenlip.
‘Wilt u een verdoving mevrouw?’

Corine Binnekamp

27 mei

Mijn verstand ben ik al jaren kwijt. Ooit eens neergelegd en vergeten waar. Zoektochten leverden niets op.
'Loop in gedachten de plekken na waar je geweest bent,' kreeg ik als advies. Heel verstandig, maar mijn gangen nagaan werd zonder verstand een wanordelijke loop langs langvergeten plekken. Elke plek riep onmiddelijk associaties op die ik volgde. Het leverde verschillende wereldreizen op.
Vandaag zag ik een man lopen met mijn verstand. Lag ooit op de stoep, vertelde hij.
'U mag het wel terug.' Uitnodigend hield hij mijn verstand in zijn handen. Ik bedankte, verdwalen voelt gewoon veel beter.

Ruud Minnee – Bucket List

31 mei

Boven de Gooi en Vechtstreek bungelt Ronald-Jan van Scheepspenning aan een parachute, gehuld in een hagelwitte smoking. Terwijl hij langzaam naar beneden wiegt geniet hij van wat Strottarga bianco kaviaar. Deze actie stond al een tijdje op zijn bucket list. Op datzelfde moment, ergens op de Middellandse zee, is Ananda Abasi uit Ghana bezig met zijn 'bucket list'. Dat wil zeggen; hij is koortsachtig aan het bedenken hoe hij met een emmertje zo snel mogelijk kan voorkomen dat zijn gammele bootje zinkt…

Gijs Smit – Stoeptegel

31 mei

Midden in ons dorp woont een stoeptegel die kan spreken. Laatst trof ik hem, terwijl hij somber voor zich uitstaarde.
‘Ik ben van verscheidene kunne,’ zei hij, ‘maar niemand begrijpt dat.’
Ik begreep hem ook niet. Maar ik had wel met hem te doen.