Afbeelding

Bos in de sneeuw

Pixabay

De leukste schrijfwedstrijden van november en december 2019

Aan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in november en december op een rijtje gezet.

Sinterklaasgedicht 

Nog even en dan is de goedheiligman weer in het land. Dit betekent pepernoten, speculaas, lootjestrekken en natuurlijk sinterklaasgedichten. Lijkt het je leuk om een sinterklaasgedicht te schrijven voor een bijzonder persoon (koning Willem-Alexander, Donald Trump, Johan Cruijff, noem het maar op)? Je bent vrij in de keuze van je ontvanger van je sinterklaasgedicht. Genoeg ruimte voor originaliteit!

De eisen zijn: het moet duidelijk zijn wie de ontvanger is van het gedicht, en het mag maximaal 250 woorden bevatten. Wel moet er gerijmd worden. Het is immers een gedicht ‘van de Sint.’

Wie: Schrijverspunt

Deadline: 6 december 2019

Winnen: een boekenbon ter waarde van 20 euro

Meer informatie: Schrijverspunt.nl

IJswind

November en december zijn de maanden van guur weer, donkere dagen en wind, regen, sneeuw en ijs. Een inspirerende setting om jouw eigen ijzingwekkende verhaal te schrijven! De titel van de schrijfwedstrijd is ‘IJswind’ en het genre is Horror/Thriller. Laat je creativiteit en spannende ideeën op de vrije loop en schrijf die spanning en onheil op.

De enige eis van de wedstrijd is dat het verhaal maximaal 2000 woorden mag zijn.

Wie: Pro Publishing

Deadline: 15 december 2019

Winnen: een boekenbon ter waarde van 75 euro en een jaar lang gratis membership voor de website’ Pro Publishing’

Meer informatie: Propublishing.nl

Zwarte sneeuw

Voor de spanningsschrijvers is er naast IJswind nog een thriller-schrijfwedstrijd. Je wordt uitgedaagd om een thriller te schrijven tussen de 20.000 en 25.000 woorden. Het verhaal heeft niet de titel ‘zwarte sneeuw’. De vier winnende verhalen komen in een bundel die ‘Zwarte sneeuw’ zal gaan heten.

De vier winnende auteurs gaan ermee akkoord om mee te werken aan redactie van het manuscript. 

Wie: Godijn Publishing

Deadline: 27 december 2019

Winnen: een auteurscontract

Meer informatie: Godijnpublishing.nl

Literatuurprijs Amsterdam Nieuw West

De literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West is een initiatief van Boekhandel Meck&Holt en spreekt qua titel voor zich. De prijs wordt toegekend aan het best beoordeelde korte verhaal met als thema ‘Amsterdam Nieuw-West.’ Laat je inspireren door de straten van het stadsdeel en schrijf erop los. 

De eisen zijn: de tekst bedraagt maximaal 5000 woorden en het thema moet Amsterdam Nieuw-West zijn.

Wie: Boekhandel Meck&Holt

Deadline: 03 januari 2020

Winnen: 1500 euro

Meer informatie: Kortverhaal.info

Het verhaal van de maand

December is een maand van feest, winterkou en afscheid nemen van het jaar. En natuurlijk het verhaal van de maand. Deze spannende verhalenwedstrijd heeft per maand één winnaar. De ingezonden verhalen worden gelezen door een geheime jury. 

Iedereen mag meedoen en ieder genre mag. De eisen zijn wel dat het verhaal minimaal 100 en maximaal 3000 woorden heeft en dat het in het Nederlands geschreven moet zijn. Voor de rest heb je volledige artistieke vrijheid. Zoals de jury zegt: Wij zijn op zoek naar het ultieme, meest fantastische, ontgoochelende, verrijkende, verkijkende, ontwapenende, ontroerende, gekke, grappige, hemeltergende of heilige-huisjes-omverschoppende verhaal. Oftewel, laat je pen gaan!

Wie: Verhaal van de maand 

Deadline: 30 december 2019-

Winnen: Feedback

Meer informatie: Verhaalvandemaand.blogspot.com

Foto: Pixabay