Afbeelding

prijzen

Pixabay

De leukste schrijfwedstrijden van oktober en november 2019

Aan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in oktober en november op een rijtje gezet.

Dichtwedstrijd Woestijn

Deze maand organiseert yogadocent en medeoprichter van Prana Morgana Reizen, Annelies van Dam, een yogales met live cellomuziek van Rinke Bosma. Je kunt hiervoor een gratis kaartje winnen. Prana Morgana reizen is onder andere bekend van het organiseren van yogareizen naar de Marokkaanse Sahara. De voorwaarde: schrijf een gedicht over de woestijn.

Deadline: 22 oktober

Winnen: een yogales met live cellomuziek van Rinke Bosma

Meer informatie: pranamorgana.com

Dansende olifanten op het ijs

Op 25 januari 2020 is de BOEK10 inspiratiedag. Tijdens deze dag is er een schrijfwedstrijd zodat iedere schrijver een plek op het theatertoneel kan bemachtigen, Wil je een kans maken om een verhalenbundel te ontvangen op het podium, dan staat hieronder de opdracht van de schrijfwedstrijd:

Schrijf een verhaal met als thema: Dansende olifanten op het ijs. Oftewel: het onmogelijke waarmaken.

De beste vijfentwintig verhalen komen in de verhalenbundel Dansende olifanten op het ijs

Deadline: 11 november 2019

Winnen: publicatie en een studiedag bij de schrijversacademie

Meer informatie: Godijnpublishing.nl

Poëziewedstrijd Stad Harelbeke 2020 – 41e editie

De Vlaamse stad Harelbeke schrijft voor de 41e keer een poëziewedstrijd uit. De wedstrijd vindt plaats in Harelbeke en bestaat uit twee categorieën: 

  • Een wedstrijd voor jonge dichters (onder de 26)
  • Een wedstrijd voor dichters van 26 jaar en ouder

Elke deelnemer mag één tot drie Nederlandse gedichten inzenden. De deelnemer kiest zelf het onderwerp of het thema. Genoeg vrijheid voor creativiteit dus!

Deadline: 15 november 2019

Winnen: 1000 euro

Meer informatie: Cchetspoor.be

Mijn winterherinnering

Literair tijdschrift Poesia verschijnt twee keer per jaar. Eenmaal in de zomer en eenmaal in de winter. Wegens het nieuwste nummer wordt dan ook een toepasselijk thema gekozen voor de schrijfwedstrijd van Poesia. Van kou en sneeuw, tot schaatsen en kerst. Het thema is namelijk: ‘mijn winterherinnering’. Inzendingen mogen in de vorm van een verhaal of een gedicht. 

Deadline: 1 november 2019

Winnen: een boekenbon

Meer informatie: www.stichtingpoesia.nl

Beeld Pixabay