Start » Nieuws » De 5 leukste schrijfwedstrijden van juli en augustus

De 5 leukste schrijfwedstrijden van juli en augustus

29 Juni 2018

Aan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in juli en augustus op een rijtje gezet.

Schrijfwedstrijd De Zwarte Agenda

De jaarlijkse schrijfwedstrijd van Schrijverspunt gaat weer van start! Dit jaar is het thema De zwarte agenda. Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een zwarte agenda in wordt verwerkt. Hoe? Dat is aan jou! Wat staat er in? Wat staat er niet in? Wat onthult het? Wat is er mee gebeurd?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.
Schrijverspunt stelt verder een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel. 
Deadline: 19 juli 
Meer info: hier

Lichtvoetig 2

STEM (Stichting Taalpodium Emmen) organiseert LICHTVOETIG 2, het tweede Open Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten.

Het kampioenschap bestaat uit twee onderdelen:
-inzending van 3 gedichten in een vaste vorm
-een openbaar optreden voor publiek en een deskundige jury op zondag 28 oktober 2018 om 14.00 uur bij Eetcafé Groothuis, Stationsstraat 75 in Emmen.

Van de beste ingezonden gedichten wordt door STEM een light verse-gedichtenbundel uitgebracht.

Aan de wedstrijd is voor de eerste prijs een geldbedrag verbonden van € 300,-- de tweede prijs bedraagt € 200,-- en de derde prijs bedraagt € 100,--.

Deadline: 31 juli

Meer info: hier

Speech Battle VII | Schrijf een speech voor een dictator

Ga op zoek naar de autocraat in jezelf en schrijf een vlammende speech voor een dictator! De Amsterdamse editie van de jaarlijkse Nacht van de Dictatuur vindt plaats op 13 september in de Balie, Amsterdam. Samen met de Balie organiseert deBuren een zevende editie van de Speech Battle. Verplaats je in de meest gehate leiders uit de geschiedenis en doe mee aan onze schrijfwedstrijd.

Deadline: vrijdag 23 augustus 09:00

Meer info: hier

Nationale Voorleeslunch Schrijfwedstrijd

Wat weet jij over je huidige of vroegere straat en haar bewoners? Welke spannende, rare of juist alledaagse taferelen spelen of speelden zich af in jouw woonomgeving? Yvonne Keuls daagt je uit om het verhaal van jouw straat te vertellen. Doe mee aan de schrijfwedstrijd ‘Mijn straat’ en maak kans op twee kaarten voor het Boekenbal!

Deadline: 24 augustus

Meer info: hier

"The End of Our World"

(Wedstrijd voor Engelstalige verhalen met de mogelijkheid om ook Nederlandstalige verhalen in te zenden. Als die in de top 3 eindigen, zorgen wij voor de vertaling)

This contest is meant to inspire a deeper and broader understanding of what is happening to our world, or rather: what is being done to it. We are looking for short stories dealing with the many existential issues facing us right now. No nonsense, no wild, impossible fantasies but strong, intelligent stories, based on realistic speculation, cautionary tales, exploratory, plausible and thought-provoking. Our fact sheet alone should offer an abundance of inspiration.

Deadline: 30 augustus 2018

Meer info: hier

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- De 5 leukste schrijfwedstrijden van juni en juli
- De 5 leukste schrijfwedstrijden van mei en juni
- De 5 leukste schrijfwedstrijden van maart
- De 5 leukste Engelstalige schrijfwedstrijden van het voorjaar


MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 26 november 16:00 u. een abonnement, dan ontvang je dit nummer rond 7 december in je brievenbus!

WORD ABONNEE
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!