Afbeelding

Photo by rawpixel on Unsplash

De 5 leukste schrijfwedstrijden van juni en juli

schrijfwedstrijden juni juli 2018Aan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in mei en juni op een rijtje gezet.

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2018

Doe mee met de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd en ontdek of jij het nieuwe Nederlandse literaire talent bent. Lowlands organiseert deze jaarlijks terugkerende schrijfwedstrijd in samenwerking met uitgeverij Nijgh &Van Ditmar en NRC. Onder eerdere winnaars bevinden zich de succesvolle debutante Lize Spit. Er zijn mooie prijzen te winnen die je gaan helpen om de volgende stap te zetten in schrijfcarrière.
Deadline: 5 juni
Meer info: hier 

Poëziewedstrijd De Ontmoeting

‘Een ontmoeting met een gedicht is niet zonder gevaar. Het kan zomaar zijn dat die paar regels je je leven lang bijblijven.’ – Poetry International

Eindelijk: Sweek lanceert haar eerste, langverwachte poëziewedstrijd! Dat doen ze samen met Poetry International (PI): de literaire organisatie achter het festival ‘Meet between the lines’, waarmee ze uitwisseling tussen dichters en poëzieliefhebbers faciliteren.

Schrijf een gedicht rondom het thema ‘de ontmoeting’. Verder ben je vrij om te verkennen in welke richting jouw gedicht je meeneemt: alle dichtvormen, geen maximum aantal regels. Win geldprijzen, korting op de academy van PI en feedback!
Deadline: 11 juni
Meer info: hier

Sophia’s Zomerschrijfwedstrijd 2018: ‘Ik ga op reis en …’

Net als afgelopen zomer organiseert Sophia Magazine een zomerschrijfwedstrijd. Het thema is dit keer reizen. Het thema mag je vrij invullen: Je kunt echt reizen, tijdreizen, reizen in boeken, reizen door je herinneringen… Doe daarom mee aan Sophia’s zomerschrijfwedstrijd 2018 en win de eeuwige roem en een publicatie op de site van Sophia Magazine.

Het minimum aantal woorden is 1000 en het maximum is 2000. Alles daartussenin is goed. De deadline is 1 juli 2018. Uiterlijk veertien dagen daarna, dus op 15 juli 2018, wordt de winnaar bekendgemaakt.
Deadline: 1 juli
Meer informatie: hier

Grijze Klevers

Op 29 september vindt de BOEK10-inspiratiedag plaats, een dag vol inspiratie voor schrijvers in Schouwburg Het Park te Hoorn. Deze dag worden de winnaars van de wedstrijd Grijze Klevers bekendgemaakt. Om kans te maken op een plekje op het podium schrijf je een verhaal voor de verhalenbundel GRIJZE KLEVER.

Thema: een grijze klever is iemand die nooit iets nieuws doet en bijvoorbeeld al veertig jaar bij dezelfde baas werkt. Geen avontuur. Neem de lezer mee en laat het verhaal tussen de regels lezen. Wie is de grijze klever in jouw verhaal? Opdracht: probeer de diepere laag in het verhaal te bereiken.
De beste 25 verhalen komen in de bundel en worden bekendgemaakt tijdens de inspiratiedag. In schouwburg Het Park ontvangen de winnaars op het toneel van dit mooie theater een verhalenbundel. De schrijver van het beste verhaal wint een studiedag voor twee personen (inclusief lunch) bij de Schrijversacademie.
Deadline: 2 juli
Meer info: hier

Schrijfwedstrijd De Zwarte Agenda

De jaarlijkse schrijfwedstrijd van Schrijverspunt gaat weer van start! Dit jaar is het thema De zwarte agenda. Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een zwarte agenda in wordt verwerkt. Hoe? Dat is aan jou! Wat staat er in? Wat staat er niet in? Wat onthult het? Wat is er mee gebeurd?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.
Schrijverspunt stelt verder een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.
Deadline: 19 juli
Meer info: hier