Image

Bron Pixabay

De 5 bestverkochte thrillers van het afgelopen halfjaar

Het eerste halfjaar van 2019 is net voorbij: tijd om de bestsellers op een rijtje te zetten. Ben je benieuwd welke thrillers het afgelopen halfjaar het meest verkocht zijn in Nederland? Bekijk dan de top vijf hieronder.

De top vijf is gebaseerd op de Thrillers top tien van het CPNB, de lijst van bestverkochte thrillers in Nederland die wekelijks wordt samengesteld. Aan de hand van deze lijst gaven we punten aan de vijf bestverkochte boeken waarvan het origineel in het Nederlands verscheen. Het hoogst genoteerde boek kreeg hierbij vijf punten, het op een na hoogst genoteerde boek vier punten en zo verder tot het vijfde, dat één punt kreeg. De punten uit de lijsten van de afgelopen 26 weken telden we bij elkaar op. Zo ontstond de volgende top vijf, met Façade van Esther Verhoef aan kop.

                                                                                                                    punten

1. Façade, Esther Verhoef                                                                          64

2. Ijskoud, Suzanne Vermeer                                                                     46

3. Het strandhuis, Suzanne Vermeer                                                         30

4. Goede dochter, Karin Slaughter                                                             26

5. Baantjer. De Cock en de zwarte weduwe, Peter Römer                        24

Over de thrillers en schrijvers 

1. Façade - Esther Verhoef

Deze thriller draait om een jonge moeder die twee jaar na haar scheiding eindelijk vakantie heeft. Ze gaat op roadtrip door Europa. Onderweg ontmoet ze een man met wie ze een romantische relatie lijkt te beginnen, maar deze man blijkt niet te zijn wie hij zegt dat hij is.

Esther Verhoef is thrillerschrijfster. Voordat zij bekend werd met haar thrillers schreef zij tussen 1995 en 2005 tientallen informatieve boeken over huisdieren. Haar thrillerdebuut Onrust stamt uit 2003. Naast de thrillers die ze alleen schreef, bracht ze samen met haar man onder het pseudoniem Escober enkele psychologische actiethrillers uit.  Verhoef was daarnaast co-auteur voor de interviewbundel Stil in mij- overleven bij de nonnen uit 2014.

2. Ijskoud - Suzanne Vermeer

In 1993 verdwijnt op nieuwjaarsnacht de zestienjarige Johanna van Vliet. De politie vindt geen sporen en geen getuigen. Vijfentwintig jaar na de verdwijning van Johanna verdiept een politie-inspecteur zich met een coldcaseteam opnieuw in de zaak.

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem. Van 2006 tot 2011 gebruikte schrijver Paul Goeken de naam voor thrillerromans. Sinds zijn dood gaat een andere thrillerauteur schuil achter de naam. De uitgever van de boeken houdt geheim wie dit is. 

3. Het strandhuis - Suzanne Vermeer

In deze thriller maakt bestsellerauteur Gemma Kastelijn een reeks vreemde gebeurtenissen mee. Ze  denkt dat ze gestalkt wordt, en vindt een lichaam. De gebeurtenissen dwingen haar om contact te zoeken met een vroegere vriendin, iemand die ze nooit meer had willen zien.

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem. Van 2006 tot 2011 gebruikte schrijver Paul Goeken de naam voor thrillerromans. Sinds zijn dood gaat een andere thrillerauteur schuil achter de naam. De uitgever van de boeken houdt geheim wie dit is. 

4. Goede dochter - Karin Slaughter

Twee zusjes hebben achtentwintig jaar geleden een aanslag meegemaakt, waarbij hun moeder is overleden en hun vader voorgoed vanbinnen is veranderd. Achtentwintig jaar later maakt één van de twee zussen opnieuw een aanslag mee.

Karin Slaughter is een Amerikaanse schrijfster van tientallen thrillers die haar internationaal de titel ‘Queen of Crime’ hebben gegeven. Haar boeken staan al jaren hoop op internationale bestsellerlijsten.  De titel van haar nieuwste boek is in Nederlandse vertaling De laatste weduwe.

5. Baantjer. De Cock en de zwarte weduwe - Peter Römer

De Cock is op een begrafenis van een vroegere collega. Iedereen is verbaasd als een vrouw die voor de andere aanwezigen onbekend is als eerste een roos laat vallen op het graf. Enkele dagen later leest hij in de krant dat de vroegere collega van De Cock vermoord zou zijn. De Cock gaat op onderzoek uit.

Peter Römer is schrijver en acteur. Hij begon zijn carrière als toneel- en televisieacteur. Ook werkte hij als televisieproducent, regisseur en scenarioschrijver. Naast de boeken in de ‘De Cock’-reeks schreef hij onder andere de moordroman Chantage.

 

Ben je benieuwd naar meer lijstjes van bestverkochte boeken van het afgelopen halfjaar? De top 5 van meestverkochte non-fictieboeken volgt nog.

Beeld Pixabay

Bronnen:

Lijst van bestverkochte thrillers: debestseller60.nl

Biografieën auteurs: uitgeverijdefontein.nl(Peter Römer); Queenofcrime.nl(Karin Slaughter); wiki.org(Suzanne Vermeer); estherverhoef.nl

Uitgeven