Afbeelding

Aanmeldtermijn Alice Indie Boekprijs is gesloten: 91 aanmeldingen!

alice indie boekprijsSchrijven Magazine organiseert dit jaar voor het eerst de Alice Indie Boekprijs, een jaarlijkse prijs voor het beste indie-boek (een boek uitgegeven in eigen beheer). De categorieën zijn dit jaar fictie en non-fictie. Iedereen die tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018 een indie-boek heeft gepubliceerd kan meedingen. Winnaars krijgen, naast de eer, een geldbedrag van minimaal € 1.000. De aanmeldtermijn is inmiddels verstreken. De eindstand? Er dingen 91 indie-boeken mee!

De aanmeldingen schieten qua genre en stijl álle kanten op: verhalenbundels, managementboeken, thrillers, romans, chicklits: selfpublishing is duidelijk voor iedereen. Fictieboeken waren in een kleine meerderheid: er werden 15 boeken méér aangeleverd in de categorie ficte. Tussen de non-fictieboeken zitten vooral veel spirituele-, management- en geschiedenisboeken.

De complete longlist vind je hier

En nu?

Onze jury heeft de komende weken flink wat leeswerk voor de boeg. De planning ziet er als volgt uit:

Jury maakt shortlist bekend: 14 februari 2019
Uitreiking Alice Indie Boekprijs: 7 maart 2019

Jury

Roeland Dobbelaer (hoofdredacteur De Leesclub van Alles)
Maarten Carbo (Boekenfluisteraar)
Mirjam Boelsums (auteur en documentairemaakster)
Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Magazine en auteur)

Online magazine met leesfragmenten

Zo'n mooie prijs kunnen we natuurlijk niet helemaal in ons eentje organiseren – we kregen hulp van een groot aantal partners: publishers die indie-auteurs helpen bij het uitgeven van hun boek. De auteurs die zij voordroegen zetten we extra in het zonnetje in deze gratis online special met leesfragmenten van kanshebbers voor de Alice Indie Boekprijs. Lees dit gratis online magazine hier.

Uitgeven