Start » Nieuws » 9 tips voor een goede schrijfrelatie

9 tips voor een goede schrijfrelatie

22 Februari 2016

9 tips om jouw liefde voor schrijven te hernieuwen. Lees ze op Schrijven Online!De relatie tussen jou en je schrijfwerk is niet meer wat het geweest is. Het gevoel is er niet meer helemaal, jullie hebben een pauze ingelast of misschien ben je zelfs weggestormd na jullie laatste ruzie. Hoe klim je weer uit dit dal? Deze negen tips tillen jullie relatie naar een hoger niveau.

1. Durf risico’s te nemen
Verliefd zijn betekent risico’s nemen en dat geldt voor schrijven net zo. Je relatie is een beetje in het slop geraakt en de spanning is weg. Waag je eens buiten jouw comfort zone en doe wat je dacht dat je niet kon.

2. Wees passievol
Laat niet je hoofd, maar je hart spreken. Voel wat er binnen in je omgaat en laat je emoties naar buiten komen terwijl je schrijft.

3. Laat de controle los
Je kunt je creatieve proces niet beheersen, alleen ondergaan. Stop met vechten en geef je over. Op deze manier overkom je de worsteling en kun je verder gaan dan ooit tevoren.

4. Obsedeer
Jouw liefde is jouw obsessie, geef dit ook toe en geef je er aan over. Denk terug aan het moment dat je verliefd werd op schrijven en probeer dat gevoel ook nu weer op te roepen.

5. Niets is perfect
Tijdens die eerste tijd van verliefdheid is alles perfect, maar dan komen de eerste tegenvallers. Accepteer deze en probeer dan weer verder te gaan.

6. Verban je angst
Hou vast aan de gedachte: ik kan dit! Op deze manier laat je je angsten achterwege. Als je accepteert dat het oké is om bang te zijn, kan angst je ook geen pijn meer doen.

7. Vertrouw de ingeslagen weg
We zijn allemaal wel eens de weg kwijt tijdens het schrijven. Ineens voelt het verhaal niet meer zo geweldig als het eerst deed. Geef niet op, maar ga geduldig door en raak niet in paniek. Op deze manier vind je vanzelf de goede weg weer terug.

8. Gelofte van trouw
Beloof trouw aan schrijven en wijk hier niet vanaf. Laat het op de eerste plaats komen en geef het je onverdeelde aandacht.

9. Vertrouwen
Vertrouw erop dat alles goed komt en accepteer dat er soms dingen gebeuren waar je geen controle over hebt of die je niet begrijpt. Uiteindelijk is schrijven een emotionele uitdaging, een liefde die we allemaal kennen.

Bron: Writer’s Digest (november/december 2015)

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

-
- Writer's block…en dan?
- 10 methodes om je verhaal vorm te geven
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!