5 redenen om VANDAAG nog werk te maken van jouw blog

Of je nu een eigen bedrijf hebt, of een stichting runt, PR-vrijwilliger bent bij de biljartvereniging of politieke ambities hebt: een blog is altijd een goed idee.

Toch roept het onderwerp vaak reacties op. 'Er zijn al zoveel blogs, wat voegt de mijne nou nog toe?' of 'Ik vind het zo ouderwets, tegenwoordig zijn sociale media toch veel effectiever?' En zo nog wel een paar.
Daarom wil ik je vandaag uitleggen waarom ik vind dat een blog, nog steeds, de meest krachtige marketing-tool is.

1. Je bouwt naamsbekendheid en status op

Met jouw blog geef je een stevig statement af. Je zegt als het ware “Hier ben ik, en ik heb wat te melden”. Daarmee onderscheid je je alvast van heel veel anderen. Dat geeft status. Zeker als je met regelmaat iets plaatst, werk je voortdurend aan je naamsbekendheid.

2. Je zorgt voor continuïteit in je P.R.

Sinds ik een blog heb, heb ik een grote groep steeds terugkerende lezers opgebouwd. Omdat ze weten dat er regelmatig wat nieuws te vinden is, komen ze vaak even een kijkje nemen. Dat maakt dat mijn site goed bezocht wordt. Ook zorgt het voor een stok achter de deur. Als ik te lang niets publiceer, zie ik mijn bezoekcijfers dalen. Dus dan zorg ik ervoor dat ik weer wat plaats.

3. Je houdt alles in eigen beheer

Op je eigen blog kun je volledig zelf bepalen wat je plaatst en wanneer. Je hebt dus alle ruimte om er je eigen stempel op te drukken. Daardoor kun je er je creativiteit in kwijt. En het maakt het heel persoonlijk.

4. Delen is super makkelijk

Je zult zien dat sommige lezers van je blog het zullen delen op social media. Een soort gratis reclame dus. Daar hoef je verder niks voor te doen. Maar het werkt als een malle.

5. Je bouwt voortdurend aan de relatie met je lezers en dat geeft vertrouwen

Voordat mensen met je in zee gaan (klant worden, zich inschrijven bij jouw club, een donatie doen enzovoorts) willen ze weten wie je bent en wat je in huis hebt. Met jouw blog creëer je een fantastisch platform om ze dat te laten zien. Zodat ze erop gaan vertrouwen dat jij echt de persoon bent waaraan ze zich willen verbinden.

Door Maaike van Steenis

Maaike van Steenis is trainer en coach en leert creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Meer informatie over Maaike is te vinden op haar website Hier kun je tevens haar GRATIS E-book opvragen met daarin 10 dingen die je VANDAAG nog kunt doen als creatieve ondernemer om meer te verdienen met je werk. Kijk daarvoor hier.

Techniek