Afbeelding

Een man schrijft in een notitieboekje

Foto: Tima Miroshnichenko via Pexels

5 gave schrijfwedstrijden om aan mee te doen deze herfst

Meedoen aan een schrijfwedstrijd is niet alleen een goede ervaring, maar als je wint zet je een grote stap in je schrijfcarrière. Klinkt goed toch? We delen 5 gave schrijfwedstrijden waar je deze herfst aan mee kan doen!


1.    Write Now!

Dé schrijfwedstrijd voor jongeren. Ben je tussen de 15 en 24 jaar oud? Dan is deze wedstrijd perfect voor jou. Voor de wedstrijd kan je een gedicht, songtekst, scenario, kort verhaal, spoken word of rap insturen. Het is enorm breed! 

Verschillende schrijvers begonnen hun carrière met het winnen van deze prijs. Denk aan Lize Spit, Raoul de Jong, Maartje Wortel en Iduna Paalman. Treed jij in hun voetsporen?

Deadline: 01-10-2021
Winnen: € 5.000

Meer weten?

2.    Poëziewedstrijd Rob de Vos-prijs 2021 

Tot 1 oktober kan je nog één gedicht insturen voor de poëziewedstrijd Rob de Vos-prijs 2021. Deze inspireer je op twee illustraties van kunstwerken van beeldend kunstenaar Inge Bak. Van de 10 nominaties worden 3 winnaars gekozen!

Eerdere winnaars van de wedstrijd zijn Vicky Francken, Ellen Deckwitz, Frouke Arns, Merel van der Slobbe, Mandy Eggerding en Daphne Schrijvers. 

Deadline: 01-10-2021
Winnen
1e prijs – De Rob de Vos-trofee en € 100,-
2e prijs – Boekenbon € 50,-
3e prijs – Boekenbon € 25,-
De 7 genomineerden krijgen een eervolle vermelding in de vorm van een publicatie van het gedicht op Meandermagazine.

Meer weten?

3.    IVIO Andries Greinerprijs

Schrijf een mooi fictieverhaal van 1000 tot 5000 woorden voor de IVIO Andries Greinerprijs. Al voor de 13e keer wordt de wedstrijd georganiseerd en dit jaar is het thema ‘ECHT WEL!’. De prijs heeft twee categorieën: tot 18 jaar en voor 18 jaar en ouder. Eerder won thrillerschrijfster Ilse Ruijters de prijs.

Deadline: 04-10-2021
Winnen: € 1.250 voor beide categorieën 

Meer weten?

4.    Harland Awards schrijfwedstrijd 2021

De Harland Awards wordt al sinds 1976 uitgereikt, al dan niet onder verschillende namen. De schrijfwedstrijd is perfect voor fans van de speculatieve genres zoals fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en vergelijkbare genres. Schrijf een kort verhaal tot 7.500 woorden!

Deadline: 31-10-2021
Winnen: De hoofdprijs is 500 euro + publicatie in het speciale Hebban ebook van de top vijf verhalen. De vier runners-up ontvangen een publicatievergoeding van 50 euro.

Meer weten?

5.    Kobo Schrijfwedstrijd 2021 

Maak kans op een auteurscontract met de Kobo Schrijfwedstrijd 2021! Wat moet je ervoor doen? Schrijf een novelle van 30.000 tot 40.000 woorden binnen het thema ‘Een (on)gewone relatie’. Alle genres zijn toegestaan, als het maar fictie (voor volwassenen) is. Wel zijn de organisatoren op zoek naar ‘spannende, romantische, originele en creatieve verhalen’. Een novelle is veel werk, dus begin direct! Je hebt nog tot 1 december om je verhaal op te sturen. 

Deadline: 01-12-2021
Winnen: Publicatie als Kobo Original eBook en luisterboek (inclusief redactie en auteurscontract) en een Kobo Elipsa (de nieuwste e-reader van Kobo).

Meer weten? 

Zelf een schrijfwedstrijd uploaden?

Organiseert jouw organisatie een schrijfwedstrijd? Deze kan je gratis aanmelden op onze site zodat deze in het overzicht komt. Na de aanmelding komt de wedstrijd binnen 3 werkdagen online. 

Wedstrijd aanmelden