Afbeelding

4 uitgeverijen van fantasy en science fiction

Foto: Pexels

4 uitgeverijen van fantasy en science fiction

Ben je bezig met het schrijven van een fantasy of science fiction boek en zoek je een uitgever? Hierbij zetten we 4 uitgeverijen van fantasy en science ficiton op een rijtje. 


Luitingh-Sijthoff

Luitingh-Sijthoff geeft een groot scala aan genres uit, maar is één van de grootste spelers in het fantasy en science fiction genre. Wel vertaalt de uitgeverij voornamelijk bekende buitenlandse schrijvers zoals Terry Goodkind, Robert Jordan en George R.R. Martin. Luitingh-Sijthoff staat open om jouw manuscript te ontvangen!

Boekerij

De Boekerij in een brede uitgeverij, waar ook science fiction en fantasy wordt uitgegeven. Verder richten ze zich ook op thrillers en non-fictie. Wel richt deze uitgeverij zich veel op vertaalde fictie voor een groot publiek. Desalniettemin staat de Boekerij ervoor open om jouw manuscript te ontvangen. Wel hebben ze een aantal voorwaarden, deze lees je hier

Zilverspoor 

Gelukkig zijn er ook uitgeverijen die focussen op Nederlandstalige schrijvers! Zilverspoor geeft als kleinere uitgeverij verschillende subgenres van fantasy en science fiction uit, maar ook thrillers, young adult en jeugd- en kinderboeken. Neem een kijkje in de webshop om te zien of jouw boek hiertussen zou passen. 

Godijn Publishing 

Godijn Publishing is een kleine uitgeverij die zich niet specifiek op één genre focust, maar meer kijkt naar boeken waar ze in geloven. Fantasy en science fiction boeken zijn daar ook te vinden, net als romans, thrillers en young adult. Meer weten over uitgeven bij Godijn Publishing? Kijk op de website. 
 

Uitgeven