Afbeelding

5 grote uitgeverijen van literaire thrillers

Foto: Pexels

5 grote uitgeverijen van literaire thrillers

Ben je bezig met het schrijven van een literaire thriller en zoek je een uitgever? Hierbij zetten we 5 grote uitgeverijen van literaire thrillers op een rijtje. 


Ambo|Anthos uitgevers

Ambo|Anthos uitgevers is één van de grootste spelers in het literaire thriller genre. Namen als Nicci French, Simone van der Vlucht en Saskia Noord worden hier uitgegeven. De uitgeverij is al meer dan een halve eeuw actief, eerst als uitgeverij Ambo voordat de ze fuseerde met uitgeverij Anthos. Naast literaire thrillers geven ze ook non-fictie en fictie uit. Wil jij je manuscript naar ze opsturen? Dan moet je nog even wachten, want op dit moment nemen ze geen nieuwe manuscripten meer aan. Wie weet verandert dat binnenkort!

Prometheus uitgeverij

De naam van deze uitgeverij komt van Prometheus uit de Griekse mythen. Hij stal het vuur van de goden en gaf het aan de mensen, waardoor de menselijke beschaving ontstond. Prometheus werd zwaar gestraft, maar de mens heeft veel aan zijn acties te danken. De naam werd voor de uitgeverij gekozen vanwege het vooruitstrevende idee dat kwalitatieve literaire fictie en diepgaande non-fictie binnen één uitgeverij uitgegeven konden worden. De uitgeverij brengt regelmatig boeken van debutanten uit. Recenter brachten veelbelovende jonge auteurs als Mano Bouzamour, Özcan Akyol, Nina Polak, Joost de Vries en Franca Treur hun eerste boek uit bij de uitgeverij. Én ze staan open voor nieuwe manuscripten! Hoe je deze opstuurt lees je op de website

Uitgeverij Cargo

De relatief jonge uitgeverij werd opgericht in 2000 als imprint van De Bezige Bij en focust vooral op spannende boeken uit binnen- en buitenland. Ook geeft Cargo toegankelijke literaire romans en verhalende non-fictie uit. Bekende auteurs binnen deze uitgeverij zijn Jo Nesbo, Tomas Ross, James Patterson en Yrsa Sigurdardottir. Uitgeverij Cargo bekijkt ook jouw manuscript. Bekijk aan welke voorwaarden jouw manuscript moet voldoen.

De Crime Compagnie

De Crime Compagnie is in 2008 gestart als onderdeel van Uitgeverij Verbum, maar ging al snel zelfstandig verder. Naast literaire en psychologische thrillers, geven ze ook detectives, chicks & crime en misdaadromans uit. De afgelopen jaren zijn er succesvolle thrillerauteurs uitgegeven. Denk aan Marelle Boersma, Angelique Haak en Loes den Hollander. En de Crime Compagnie is altijd op zoek naar nieuw talent! Kijk op de website voor de voorwaarden. 

Boekerij

De Boekerij in een brede uitgeverij, waar ook spannende romans worden uitgegeven. Verder geven ze ook science fiction, fantasy en non-fictie uit. Wel richt deze uitgeverij zich veel op vertaalde fictie voor een groot publiek. Desalniettemin staat de Boekerij ervoor open om jouw manuscript te ontvangen. Wel hebben ze een aantal voorwaarden, deze lees je hier
 

Uitgeven