Afbeelding

Beeld Pixabay

4 handige apps die je helpen met je sinterklaasgedicht

4 handige apps die je helpen met je sinterklaasgedichtEen goed sinterklaasgedicht schrijven is zo makkelijk nog niet. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Hier zijn 4 handige apps die je kunnen helpen om jouw applauswaardige, ontroerende of ik-lig-onder-de-tafel-van-het-lachen sinterklaasgedicht in elkaar te zetten.

Groot Nederlands Rijmwoordenboek

€0,59 voor Android en €1,09 voor iOS

Het Groot Nederlands Rijmwoordenboek is één van de meest uitgebreide rijmwoordengenerators. Met meer dan 290.000 woorden, waaronder merknamen, BN’ers en afkortingen, is het een eitje om een gedicht mooi rijmend te maken.

Download Android.            Download iOS.

Mick’s Rijmwoordenboek

€0,61 voor Android en tijdelijk gratis voor iOS

Mick’s Rijmwoordenboek is op internet één van de meest gebruikte rijmwoordengenerators. In vergelijking met veel andere rijmapps let deze niet alleen op de laatste lettergrepen, maar ook op de klanken van woorden. Daardoor heb je meer mogelijkheden. De app is ook offline te gebruiken, dus mocht de server van Mick’s Rijmwoordenboek crashen door de Sinterklaasdrukte, is je app nog gewoon bruikbaar. Op het moment werkt de app niet goed op iOS 8, vandaar dat hij tijdelijk gratis te downloaden is.

Download Android.            Download iOS.

Rijmwoordenboek van Gedichten.nl

Gratis (alleen voor Android).

Dit rijmwoordenboek is vrij simpel, maar daardoor wel makkelijk in gebruik. Deze Android-app geeft niet alleen rijmwoorden, maar doet ook suggesties voor gerelateerde worden. Als je bijvoorbeeld niet tevreden bent met de rijmmogelijkheden op jouw gekozen woord, kun je makkelijk  een ander woord kiezen dat erop lijkt. Voor een gratis app is dit rijmwoordenboek erg compleet en gebruiksvriendelijk.

Download Android.       

Rijm

€1,09 (alleen voor iOS).

Rijm laat je veel zelf doen, maar dat is ook wel zo leuk. Deze app doet precies wat je van een rijmwoordenboek verwacht. Door een woord in te voeren, krijg je direct een hele lijst aan rijmwoorden. Je hoeft er alleen nog maar zelf een zin omheen zien te verzinnen.

Download iOS.