Afbeelding

Pinterest app

Brett Jordan via Pexels

3 voordelen van het gebruiken van Pinterest voor schrijvers

Boekmarketing helpt je om je boek te introduceren aan potentiële lezers. Maar wist je al dat Pinterest je hier ook bij kan helpen? Hier zijn 3 redenen voor jou als schrijver om meteen een Pinterest-account aan te maken.


Je kan Pinterest kennen als het online prikbord waar je pinboards kan maken voor de inspirerende ‘pins’ die je wilt bewaren of delen, maar Pinterest is meer dan een platform voor mooie plaatjes en video’s, zoals vaak wordt gedacht. Het online platform beheert afbeeldingen en video’s, die gekoppeld zijn aan website-inhoud zoals blogartikelen en productpagina’s.

  1. Je vergroot je bereik

De zoekfunctie van Pinterest is verfijnd, waardoor je veel relevante pinnen kunt vinden (en je pinnen kunt laten vinden) via trefwoorden. Veel Pinterest-gebruikers gaan daarom sneller naar Pinterest dan Google. Google geeft ook zelf pinnen weer in zoekresultaten. Daarom kan jouw site stijgen in de Google-ranking als je het goed doet op Pinterest. Door de mogelijkheden van Pinterest slim in te zetten, kan Pinterest je bereik vergroten en lezers leiden naar jouw verhalen. Handig als je moet beginnen met de marketing en verkoop van jouw boek. Hoe je dat doet, lees je in het volgende artikel over hoe je Pinterest kan inzetten als schrijver.

  1. Het kost minder tijd dan andere sociale media

Veel platforms zijn gericht op het zoeken van connecties, maar op Pinterest hoef je niet heel sociaal te zijn. Het gaat er niet om of je communiceert met lezers of reageert op comments, zoals bij Instagram en Facebook. Je kan minutenlang rondkijken zonder dat je op iedereen moet reageren, wat fijn is als je berichten op andere sociale media overweldigend vindt. Pinterest is een fijne plek om te beginnen als je er nog niet klaar voor bent om je gezicht te laten zien en je verhaal te delen op Instagram, iets wat je op die sociale media wel moet doen om succesvol te zijn.

  1. Je kan jouw product bij pins verkopen

Pinterest kan je ook gebruiken als marketingtool voor je webshop. Er bestaat een optie om het product te kopen door te klikken op de link bij de pin. De link stuurt je direct door naar de website waar het product te koop staat (dit kan ook een eigen website zijn). Dit zou je ook voor je eigen boeken kunnen doen, door een account aan te maken bij Pinterest en Shopify en die te koppelen. Op Shopify kunnen verkopers een webshop bouwen en op meerdere plaatsen verkopen (zoals Pinterest). Er is een gratis proefversie voor twee weken om te testen of dit voor jou helpt bij de marketing van jouw boek.

Bronnen: Jane Friedman, Shopify.com

Uitgeven