Afbeelding

Promotie boek met Facebook

Foto: Pexels

Zo gebruik je Facebook om je selfpub boek te promoten

De meest gebruikte sociale media wereldwijd is nog steeds Facebook, dus als jij je selfpub boek wilt aanbevelen, laat Facebook dan niet links liggen. Met deze 5 tips wek je de interesse van potentiële lezers en kopers.


1. Nog geen account? 

Volg de simpele stappen online om een gratis account te starten. Maak een aantrekkelijke foto van je boek met een wervende tekst eronder en stuur dit naar je contacten op Facebook. Vraag je vrienden om de informatie over jouw boek te delen met hun eigen Facebook vrienden. Plaats regelmatig updates over jouw boek.

2. Maak je eigen Facebookpagina

Als selfpubber geef je je boek uit in eigen beheer, dus ben je een zelfstandige ondernemer. Via een bedrijfspagina kun je dit op een mooie manier aan jouw lezers laten zien. Volg de simpele stappen online om een gratis Facebookpagina te starten. Vul deze pagina met foto’s en informatie gerelateerd aan jouw boek. Mocht je een eigen website hebben, voeg dan een knop toe die daar naar verwijst. Blijf jouw pagina bewerken met het toevoegen van foto’s en informatie en deel dit met je volgers. De voordelen van een Facebookpagina boven een Facebookprofiel, zijn o.a. dat je zakelijke berichten kunt plaatsen, zoals weggevers of een actie en dat het aantal volgers onbeperkt is.

3. Plaats een weggever

Een weggever is een product die je gratis aanbiedt in ruil voor een e-mailadres. Laat jouw potentiële koper het eerste hoofdstuk van jouw boek lezen.

4. Maak een videoclip

Presenteer jezelf en je boek in een videoclip op je Facebookpagina. Hou het kort, niet langer dan een minuut. Mensen zijn altijd benieuwd naar het gezicht en de stem van de auteur.

5. Zoek je doelgroep 

Er bestaan Facebook leesclubs voor specifieke genres. Zoek de leesclub die bij jouw boek past en sluit je bij hen aan. Vraag of de leden van de leesclub interesse hebben om jouw boek te lezen en daarna eventueel een recensie willen schrijven. Deel dit vervolgens op je Facebookpagina.

Over de auteur

Karin Driegen is schrijfster. Haar debuutroman met de titel Waarom moet ik u tegen jou zeggen? verscheen in februari 2020 en stond deze zomer – onder andere dankzij Facebook – in de top 100 van de grootste boekensite van Nederland en Vlaanderen: Hebban.nl. Voor meer informatie zie haar website.