Start » Nieuws » 3 redenen om eens te gaan schrijven in een vakantiehuisje

3 redenen om eens te gaan schrijven in een vakantiehuisje

27 Februari 2019

Ken je dat: je houdt enorm van schrijven, maar je vindt er de tijd maar niet voor. Of misschien heb je op zich wel tijd, maar besteed je die uiteindelijk toch aan Netflix in plaats van schrijven. En dan is er altijd nog die enorme klussenlijst in huis en misschien wel je partner of kinderen die langer dan tien minuten concentreren onmogelijk lijken te maken. Wat jij nodig hebt, is een heerlijk rustig verblijf in een schrijfhuisje, bijvoorbeeld op een vakantiepark. Waarom?

1. Rust en ruimte

Het voelt misschien een beetje onwennig in het begin, maar een vakantiehuisje helemaal voor jou alleen hebben, is heerlijk. Zet je telefoon uit, haal een voorraad eten en drinken in huis en het enige wat je het weekend/de rest van de week nog hoeft te doen, is schrijven en ontspannen. Wat een luxe! Er is niemand die je afleidt van je schrijfwerk en er is ook niet zo gek veel anders te doen in een vakantiehuisje. Zoek een comfortabele plek, bijvoorbeeld op de bank of aan de eettafel, en ga lekker schrijven.

2. Alle tijd van de wereld

Je bent helemaal alleen, wat betekent dat er niemand is die iets van je verwacht. Er is niemand om rekening mee te houden en over zaken als het huishouden hoef je al helemaal niet na te denken. Je to do-lijst is helemaal leeg. Nou ja, je moet schrijven. Maar daarvoor ben je er ook! Je hoeft niet op een vaste tijd te eten, hebt verder geen afspraken en hoeft nergens te zijn. Die rust helpt eindelijk om écht goed voor je schrijfwerk te gaan zitten.

3. Creatieve stroom komt op gang

Het meest ideaal is als je een huisje in een rustige omgeving boekt, bijvoorbeeld een bungalow in de natuur. Voor een handig overzicht met inspirerende bungalows in rustige vakantieparken kijk je op Parkvakanties. De zeeën van tijd, de rust en de natuur om je heen brengen gegarandeerd die creatieve schrijfstroom op gang. Ga zeker tussen het schrijven door een paar keer een wandeling maken door het bos, over de hei, langs het strand: van wandelen wordt je hoofd leeg en krijg je vaak nieuwe perspectieven op dingen. Je personages, je plot, of misschien zelfs wel over je schrijfdromen of persoonlijke zaken.

Klinkt goed, toch? Of je tijdens je verblijf nou een heel boek schrijft of een enkel kort verhaal: je komt in ieder geval ontspannen en bruisend van de nieuwe ideeën terug.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Pleonasmen: Is ‘een klein huisje’ fout?
- 5 tips om je creativiteit wakker te schudden
- 5 alternatieve manieren om je creativiteit te boosten


Lees Schrijven Magazine
  • Stephen King: schrijfadviezen van de thrillerkoning
  • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
  • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 september 16:00 u. een abonnement!

Introductiekorting!
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór maandag 16:00 u.!

Word abonnee