Afbeelding

Bron Pixabay

3 redenen om een persbericht te schrijven

persbericht schrijvenAls je een boek gaat uitbrengen, een nieuw product lanceert of gewoon reclame wil maken voor je eigen bedrijf, denk je misschien na over het versturen van een persbericht. Maar wanneer en hoe kan je dat doen? Wij geven 3 voorbeelden.

Een maatschappelijk probleem aankaarten

Heeft jouw bedrijf, jouw boek of jouw visie op een bepaalde sector iets te maken met een maatschappelijk probleem? Door een persbericht op te stellen en te versturen, kan je media op de hoogte brengen van wat er speelt. Zo kaartte Edubookers in een persbericht het probleem aan dat mensen met een taalachterstand te weinig geholpen worden bij hun VCA-examens en daardoor soms wel vijf keer zakken. Meer werkgevers zouden volgens hen een VCA-cursus moeten aanbieden.

Je boek promoten

Als schrijver kan je een persbericht gebruiken om de wereld te laten weten dat jij een nieuw boek of je eerste boek gaat uitgeven. Hiervoor is het wel belangrijk dat er een interessante invalshoek aan je boek zit, anders is de kans dat media het oppakken niet zo groot. Gaat je boek over een controversieel thema, over lokale problematiek of een uniek onderwerp? Dan kan je daar mooi op inspelen in je persbericht en de media-aandacht gebruiken om je boek te verkopen.

Bedrijfsnieuws kenbaar maken

Heb je een eigen bedrijf en lanceer je binnenkort een nieuwe dienst, een nieuw product of heb je ander groot nieuws? Met een persbericht kan je hier meer aandacht voor genereren. Afhankelijk van hoe groot je bedrijf is, kies je de media waar je het persbericht naartoe stuurt. Opereer je in een specifieke sector, bijvoorbeeld door schrijfcursussen te geven? Dan kan je je persbericht het beste sturen naar vakmedia en niet naar algemene media. Niet geschoten is natuurlijk altijd mis, maar een perslijst maken met relevante media vergroot de kans om jouw nieuwtje de wereld in te krijgen.