Start » Nieuws » 3 blunders die je op pakjesavond wil voorkomen

3 blunders die je op pakjesavond wil voorkomen

2 December 2017

3 blunders die je op pakjesavond wil voorkomenHeb je ook zo’n zin in pakjesavond? Stop dan even en lees. Er zijn namelijk een aantal blunders die je echt niet wil maken deze 5 december. Doe je dat wel, dan wordt het zeker een onvergetelijke pakjesavond. Alleen niet op de manier die je zou willen.

1. Je kunt ook te ver gaan

Een beetje plagen is leuk, maar je kunt ook te ver gaan. En dat gebeurt snel doordat je toch je eigen naam niet onder het gedicht hoeft te zetten. Jij hebt het niet gedaan, het waren Sint en Piet die het hebben geschreven. Opmerkingen als ‘elk pondje gaat door het mondje’ kun je beter laten gaan, hoe mooi het ook rijmt. Voel je de behoefte om nog een stapje verder te gaan? Doe het niet. Sinterklaasgedichten zijn niet de plek om familievetes uit te vechten. Je mag best een beetje prikken met je gedicht, maar het mag geen uitlaatklep zijn voor opgekropte frustraties.

2. Het te (on)persoonlijk maken

Dit is een gevaarlijk gebied. De meeste mensen voelen zich gepasseerd als de enige moeite die jij hebt gedaan het uitprinten van een kant-en-klaar gedicht van het internet is. Aan de andere kant is te persoonlijk worden ook risicovol. Bedenk dat Sint en Piet geen appeltje te schillen hebben met die bemoeizuchtige oom van je. En bedenk net zo goed dat zij niet de liefde zouden verklaren aan je achterachterneef (aangetrouwd, het is niet eens echt familie).

3. Het verliezen van je zelfbeheersing

Het ontvangen van een gedicht is ook niet makkelijk. Soms is het leuk en kom je door het lachen bijna niet meer uit je woorden. Maar soms krijg je een gedichtje in je handen waar de persoon in kwestie duidelijk weinig moeite voor heeft gedaan. Of jouw ‘Sint en Piet’ voelden toch de behoefte om te persoonlijk te worden. Hoe stom het gedicht ook is, lees het fatsoenlijk voor. Jij wil ook dat je gedicht een waardige voordracht krijgt. Laat je teleurstelling niet al te erg merken door al zuchtend en steunend het gedicht op te dreunen. En weet: er komen nog genoeg familiebijeenkomsten waarbij je persoon in kwestie kunt terugpakken. Maar dat heb je natuurlijk niet van ons!

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- 4 handige apps die je helpen met je sinterklaasgedicht
- 6 onmisbare tips voor het mooiste sinterklaasgedicht
- DIY Sinterklaasgedicht
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Tags:
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!
Schrijven Magazine Plus

Lees het eerste nummer gratis!

Kijk snel verder
Dit móet je weten over het schrijven van dialogen

Je leest er alles over in Schrijven Magazine Plus!

Meld je aan
Schrijven Magazine Plus

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 14,95 per jaar