Start » Forum » Themaforums » Wekelijkse schrijfopdracht » # 11 - Gebruik van omgeving. De (on)geluksvogel

# 11 - Gebruik van omgeving. De (on)geluksvogel

13 reacties [Laatste bericht]
jules du lac
Laatst aanwezig: 22 weken 4 dagen geleden
Sinds: 24 Feb 2014
Berichten: 804

# 11 - Gebruik van omgeving. De (on)geluksvogel

Wat een ochtend. Het leek een gewone maandagmorgen te worden En nu: op staande voet ontslagen, omdat hij de laatste weken vaak verzuimd had.
Als een geslagen hond rijdt hij nu in zijn auto rond, zonder te weten waarheen. Bij een wandelgebied stapt hij uit.
Langzaam sjokt de ongeluksvogel over de bospaden en overdenkt de ontstane situatie. Wat een gekke toestand de afgelopen dagen. Alleen maar omdat hij de laatste weken op zoek is gegaan naar het nieuwe adres van een vroeger schoolvriendinnetje, had hij veel vrij genomen. Bij een vechtpartij krijgt hij van een vroegere concurrent een blauw oog, wordt door een andere bewusteloos geslagen en als klap op de vuurpijl krijgt hij op staande voet ontslag. Doelloos loopt hij onder de beuken- en eikenbomen door. Aandacht voor de volle, groene natuur heeft hij niet. Ook de vrolijk tsjilpende merels, vinkjes en andere onbezorgde vogels in de bomen hoort hij niet.
Na een uurtje komt hij in een sombere stemming weer bij zijn auto.
Eenmaal ingestapt slaat hij met zijn vuist op het stuur. ‘Verdorie,’ denkt hij, ‘Doe niet zo stom. Ik ga door met zoeken, al woont ze ergens in verweggiestan. Ik hield van haar en ik wil weten hoe het met haar is.’
De man stapt uit en gaat weer wandelen. Deze keer ziet hij wèl de schoonheid van de natuur en hoort hij wèl de vogels.
Nu heeft hij immers alle tijd om haar te gaan zoeken. En een andere baan vindt hij vast wel. Geweldig, toch?

Water, lucht, zon, natuur. Wat is de wereld puur.
kijk eens op: www.julesdulac.nl

Reacties

Schrijfcoach He...
Laatst aanwezig: 4 jaren 42 weken geleden
Sinds: 23 Dec 2013
Berichten: 633

Ik geloof de man niet. Doelloos loopt hij rond, hij weet het niet meer. alles zit tegen, als een geslagen hond. Hij ziet zijn omgeving niet, hij baalt. Hij heeft zelfmedelijden. De overgang naar gelukkig zijn, gaat mij te snel en kan ik niet volgen. Daardoor denk ik dat de man nep is. Hij wil zich zus of zo voelen en voelt zich dan ook zo, maar het is niet echt, het is bedacht. Hij vraagt zich niets af, maar leeft op zijn eigen wilskracht zonder oog voor de ander. Ik mag hem niet.

www.hoeschrijfjeeenboek.nl

Verhalen veranderen de wereld, goede verhalen veranderen haar ten goede

schrijvenmaar
Laatst aanwezig: 1 dag 16 uren geleden
Sinds: 17 Mrt 2014
Berichten: 3108

ik hoop dat ze vrijgezel is en een dikbetaalde baan heeft!
deze man vind ik in elk geval bijzonder -wat een kijk op de zaken- en als zij dat na al die jaren nog teweeg brengt, moet zij toch ook wel heel bijzonder zijn.
ik wens ze veel succes, maar heel waarschijnlijk vind ik het allemaal niet.

Johanna B.
Laatst aanwezig: 2 dagen 16 uren geleden
Sinds: 19 Mrt 2014
Berichten: 2064

Dit is een positivist met een hele kortdurende tegenslag. Of deze meneer is manisch. Ik hoop dat hij vindt wat hij zoekt.

Schrijfcoach Od...
Laatst aanwezig: 2 dagen 22 uren geleden
Sinds: 24 Aug 2006
Berichten: 3859

Deze man verandert heel snel in dit korte stukje vanwege het aantal woorden. Ik had liever meer van de omgeving horen spreken dan van de man. Je kunt desinteresse ook uit de omgeving laten spreken: de boom stond daar maar in de weg te staan. Hij wist niet welk pad in te slaan en bleef stilstaan bij de kruising... en zo verder. Toch is de mengeling tussen gedachten en omgeving wel interessant om te lezen. Hij komt op mij ongedurig en impulsief over. Alsof hij zomaar van stemming kan veranderen. Ik denk dat mannen vaker zo zijn. Snel boos maar ook snel weer kalm. Zal het hem lukken om zichzelf in bedwang te houden en een nieuwe baan 'te bemachtigen'?

maddbrug
Laatst aanwezig: 1 jaar 40 weken geleden
Sinds: 20 Dec 2011
Berichten: 2747

Hij voelt zich het slachtoffer en geeft de omgeving daar de schuld van. Zelfinkeer als hij uitstapt om haar te zoeken, in de natuur. Vind hij haar? Een vrouwtjes kievit of misschien een vrouwelijke berggans?

PetraO
Laatst aanwezig: 1 jaar 41 weken geleden
Sinds: 29 Okt 2006
Berichten: 893

Aj! Ik ga haar bellen want ze moet ver uit de buurt blijven van zo'n wiebelding! Die man is te wispelturig en te onbetrouwbaar.

Marietje
Laatst aanwezig: 2 jaren 1 week geleden
Sinds: 8 Jan 2014
Berichten: 3968

HP een man van rond de 25 jaar. Is verrast door zijn ontslag. Zoekt de natuur op om rust te vinden maar geniet in eerste instantie niet van die rust en het mooie van de natuur. Als hij zijn gedachten heeft geordend dan ziet hij het wel. Voelt de drang weer waarom hij naar haar op zoek moet en bedenkt dat deze situatie zo heeft moeten zijn. Hij heeft waarschijnlijk weinig verplichtingen zoals een hypotheek en andere vaste lasten die betaald moeten worden, daarom kan hij deze beslissing makkelijk maken. Een realistische jonge man want de meeste jongeren denken er zo over: tot nu toe is alles voor de wind gegaan en dat zal de toekomst ook zo zijn.

Volg mijn manuscript Control op Facebookpagina (https://www.facebook.com/Control-boek-in-wording-1...) onder pseudoniem May Laysen.

mevrouw Van Balen
Laatst aanwezig: 4 jaren 41 weken geleden
Sinds: 8 Sep 2011
Berichten: 101

Wispelturig typje, deze man. Wat maakt het voor hem noodzakelijk om juist nu door roeien en ruiten te gaan om een meisje van wie hij ooit gehouden heeft, op te sporen. Is het een vlucht uit de werkelijkheid? Ik verwacht dat we zijn stemming nog wel vaker van het ene uiterste naar het andere uiterste gaan zien schieten.

Bibi Koen
Laatst aanwezig: 3 dagen 13 uren geleden
Sinds: 14 Mrt 2014
Berichten: 149

Jonge jongen, ergens in de twintig. Heeft een paar heftige dagen achter de rug. Lijkt niet echt de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn aandeel in de dingen die mis gaan. Hij lijkt geobsedeerd door een meisje, waar hij ooit verliefd op was, maar die hij al tijden niet gezien heeft. Nu heeft hij alle vrijheid, tijd en ruimte om zich volledig op haar te richtten, alle ingrediënten voor een stalker. Ik ben bang dat dit niet goed afloopt voor één van beiden.

schrijvengeluk
Laatst aanwezig: 1 jaar 5 weken geleden
Sinds: 15 Apr 2014
Berichten: 677

Er is iets tegenstrijdigs in dit persoon, en dat roept de omgeving op. Gevecht met mensen en wandellen in de natuur. Ik zou dan eerder verwachten dat hij woedend in de auto rond blijft rijden. Waarom kiest hij voor de natuur?

schrijven is loslaten

Schrijfcoach He...
Laatst aanwezig: 4 jaren 42 weken geleden
Sinds: 23 Dec 2013
Berichten: 633

Hi Jules
ik verwacht niet veel reacties meer, kun je je geheim verklappen? en vertellen of je iets van deze opdracht geleerd hebt

www.hoeschrijfjeeenboek.nl

Verhalen veranderen de wereld, goede verhalen veranderen haar ten goede

jules du lac
Laatst aanwezig: 22 weken 4 dagen geleden
Sinds: 24 Feb 2014
Berichten: 804

Iedereen bedankt voor de opmerkingen.

En inderdaad,Henny, heb ik er zeker wat van geleerd. Namelijk, dat ik niet zomaar in staat ben om een ingewikkeld verhaal in 250 woorden samen te vatten. De man is inderdaad snel van stemming gewisseld.
Mijn bedoeling van het stukje was eigenlijk om te laten zien hoe iemand, afhankelijk van de eigen instelling, wel of niet van iets moois, zoals in dit geval de natuur, kan genieten.

Volgende keer beter.

Water, lucht, zon, natuur. Wat is de wereld puur.
kijk eens op: www.julesdulac.nl

Schrijfcoach He...
Laatst aanwezig: 4 jaren 42 weken geleden
Sinds: 23 Dec 2013
Berichten: 633

Dank voor je berichtje Jules en mooi dat je inziet dat wanneer je te kort door de bocht gaat, je je doel voorbij kan schieten.

www.hoeschrijfjeeenboek.nl

Verhalen veranderen de wereld, goede verhalen veranderen haar ten goede

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!