Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

update - Geef kinderboeken vanwege de brand!

10 november 2010 - 9:00
Zo, ik ververs de inhoud van deze openingspost even. In november deed ik hier een oproep voor het geven van kinderboeken. Ik richtte mij op de kinderboekenschrijvers, maar men reageerde door te vragen of mensen niet gewoon in hun kasten konden kijken of ze nog wat hadden liggen. Dat kon! Omdat men hier zo enthousiast reageerde, plaatste ik ook een oproep op mijn Hyves en Whoopsiedaisy. Uiteindelijk heb ik een kleine 170 boeken ontvangen! Zie de foto. http://img140.imageshack.us/img140/8651/mijnboekenvoordebrand.jpg En dat zijn ze lang niet allemaal. Iemand die mijn blog las, plaatste ook een oproep op Marktplaats. Deze oproep leverde nog veel meer boeken op dan ik al had ontvangen! Het werden er te veel om zelf in de computer te zetten, maar dit gaat op school (ook onder andere met mijn hulp) nog wel gebeuren. Toevallig wou de directrice een bibliotheek starten, dus met deze boeken is er een mooi begin. Op de foto de dozen met de gegeven boeken op een rij. http://img820.imageshack.us/img820/1268/boekenvoorbrand.jpg Daarnaast opperde Thérèse dat er misschien iets geregeld kon worden met schrijvers die naar de school zouden komen en dat is, na veel overleg, gelukt! Dat wil zeggen, de afspraak staat, op 18 april komen de volgende tien kinderboekenschrijvers naar "De Vlint" toe: Kate Schlingemann Marlies Verhelst Inge de Bie Fabien van Kempen Thérèse Major Mariken Jongman Gonneke Huizing Annejoke Smids Harm de Jonge Corien Oranje Zij staan dan voor minimaal één, maximaal drie groepen en vertellen over hun boeken. Ook hebben de meeste van deze schrijvers nog weer boeken gegeven, die de school nu heeft, zodat de groepen zich kunnen voorbereiden op het bezoek. Ondertussen ga ik ook media benaderen. Het duurt nog wel even voordat de "happening" is, dus ik ben gister begonnen met contact op te nemen met mensen met wie ik al een connectie heb. Afgelopen herfst ben ik door iemand van het Dagblad van het Noorden en door iemand van De Gezinsbode en de Noorderkrant geïnterviewd in verband met mijn bundel trouwcolumns. Louis Stiller van Schrijven Magazine heb ik weleens contact mee gehad vanwege dit forum en ik heb hem eens ontmoet op een meeting. Deze drie mensen heb ik gister gemaild over mijn initiatieven en of die een artikel waard zijn. Met Louis Stiller heb ik zojuist afgesproken dat ik er een Resumé over ga schrijven voor het juninummer van Schrijven Magazine. Ik mag hierin alle schrijvers bij naam noemen, erg leuk dus! Iedereen die boeken heeft gestuurd: heel erg bedankt! Iedereen die geen boeken heeft gestuurd: het kan nog steeds! ;)

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 10:24
Gaat het je alleen om de kinderboekenschrijvers? Of kan iedereen kinderboeken sturen?
Beetje dom van mij, iedereen natuurlijk. Ik duik zelf zo ook de boekenkast en spelletjeskast in om te kijken wat ik ga geven. @Eef, super bedankt!

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 10:57
Hartverwarmend, dat er al mensen reageren. Hopelijk worden het er nog veel meer! Super bedankt allemaal! :zoen:

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
10 november 2010 - 11:15
Maar even praktisch: als het schoolgebouw is afgebrand, en de kinderen worden verspreid over verschillende locaties, zoals ik meen gezien te hebben op tv, waar gaan die boeken dan naartoe? Op die vervangende locaties zijn toch boeken? Of bedoel je een voorraad op te bouwen voor het nieuwe gebouw? Dan kunnen we er een leuke boekenhappening van maken! Daar ben ik sowieso wel voor, zeker als je kinderboekenauteurs persoonlijk vraagt, hun eigen boeken in te brengen en te signeren.

Lid sinds

18 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 11:20
Ik ga ervanuit dat Trenke en de juf een voorraad willen voor de nieuwe bibliotheek! Het is nog één ding om geld van de verzekering te krijgen, het is iets anders om een bibliotheek aan te vullen. Meestal gaat dat langzaam, stukje bij beetje. En alle klassenboeken zijn natuurlijk ook weg :-(. Er fladderen in elk geval een paar feetjes naar je toe. Signeren, ja, goed idee.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 11:28
Maar even praktisch: als het schoolgebouw is afgebrand, en de kinderen worden verspreid over verschillende locaties, zoals ik meen gezien te hebben op tv, waar gaan die boeken dan naartoe? Op die vervangende locaties zijn toch boeken?
Nee, op de meeste vervangende locaties zijn geen/weinig boeken. Mijn dochter gaat bijvoorbeeld elke dag met de bus heen en weer naar een lokaal in een middelbare school in het centrum. Lesmateriaal heeft de prioriteit, dus daar wordt het eerst voor gezorgd. Omdat je dat allemaal niet zo snel voor elkaar krijgt, krijgen de kinderen in eerste instantie les van kopietjes van werkboeken. Gewone boeken zijn er nauwelijks, vandaar dat ze blij zijn met alle boeken die ze kunnen krijgen. [self edit - het gaat vooral om klassenboeken, hoewel de school zelf maar moet kijken waar de boeken het beste op hun plek zijn. En om boeken voor de peuterspeelzaal, dus, die heeft geen bibliotheek :) ]
Of bedoel je een voorraad op te bouwen voor het nieuwe gebouw? Dan kunnen we er een leuke boekenhappening van maken! Daar ben ik sowieso wel voor, zeker als je kinderboekenauteurs persoonlijk vraagt, hun eigen boeken in te brengen en te signeren.
Het "echte" gebouw komt er pas op zijn vroegst over zo'n anderhalf jaar. Noodgebouwen staan er hopelijk in januari. Ik vind je idee wel heel leuk. Ik ga de openingspost aanpassen, of er nog schrijvers mee zouden willen werken aan zo'n happening. Als jij "alleen maar" wilt, vind ik dat al heel wat en ben ik er nog steeds voor, hoor! :D

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
10 november 2010 - 11:33
Dat is toch leuk! Ik kan een Mama, kom terug! geven - dat speelt zich nog voor een groot deel af in Groningen, ook (d'olle grieze, De Kopstukken)! Van andere, door mij geschreven, boeken heb ik geen weggeefexemplaren meer, maar op zolder zijn er nog wel wat kinderboeken die een beter plaatsje verdienen. Een hele organisatie, Trenke!

10 november 2010 - 11:34
Wat een geweldig idee Trenke! Ik ga kijken of ik nog wat in de kast heb staan want ik heb net een hele verzameling boeken van mijn zoon aan zijn eigen schol gegeven,maar volgens mij staat er her en der nog wel wat. Stuur me je adres maar vast ( je hebt mijn e-mailadres toch?)

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 12:29
Goed idee Trenke. :thumbsup: Als ik niet zo'n eind weg zou wonen, kreeg je een paar boeken van mij (Helaas niet door mij geschreven. :D ) Ga je ook op andere plekken aandacht genereren voor deze boekenactie? Misschien op tv? Jeugdjournaal?

Ing

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 12:37
Wat een geweldig goed initiatief, Trenke! :thumbsup: Ik doneer iig Broodje Koosburger en Dierenroof. Van Lekker griezelen en Eindelijk vakantie! moet ik even kijken of ik ergens nog exemplaren heb. En ik zal ook meteen kijken of ik nog andere boeken heb die leuk zouden zijn en die we hier thuis niet al te erg zullen missen. Dat wordt nog een lastige... altijd moeilijk wegdoen, boeken. Heel veel succes met de organisatie en ik hoop dat je veel boeken zult ontvangen!

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 12:38
Als Groninger moet ik natuurlijk wel aan een dergelijke actie meedoen, Trenke ;-)

Lid sinds

19 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 13:27
Ik zit even te denken... ik wil wel doneren, maar de verzendkosten zijn wel hoog. Als we inderdaad in januari een 'schrijversoverval' zouden kunnen regelen waar we samenkomen (gezelligheid gecombineerd met een goed doel) zou dat wel aardig klinken. Ik heb bijvoorbeeld een hele doos afgeschreven kinderboeken van de bieb. Zien er overigens nog prima uit en allemaal van bekende schrijvers. Ze staan nu bij Ellis die daarmee haar kinderboekenkennis snel opfrist, ik lees ze ook zelf en daarna zouden ze eigenlijk gebruikt worden voor een cursus kinderboekenschrijven. Maar ik koop er zo weer een hele doos volgend jaar voor een tientje. Dus deze mogen ook naar de school en tegen de tijd dat ze zelf weer voldoende boeken hebben kunnen ze die weer weggeven. Ik wil ook nog wel wat titels van mezelf doneren, maar het verzenden kost echt kapitalen, vrees ik. O nee, ik heb het opgezocht en ik kan een doos verzenden voor een euro of 7. Dat is nog te doen. Schrijf verder ook de biebs in de regio eens aan, Trenke. Die doen vaak boeken weg voor 50 cent per stuk.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 13:48
I am in! Heb no weggeef moedmannetjesprentenboeken en veel ook van andere auteurs... zie en happening helemaal zitten! Geweldig Trenke!

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 13:49
I am in! Heb nog weggeef moedmannetjesprentenboeken en veel ook van andere auteurs... zie en happening helemaal zitten! Geweldig Trenke!

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 14:45
Mensen, ik vind het allemaal geweldig. Ik kom later terug op de voorstellen. Ben overspannen, maar vind het idee van een happening te leuk om te laten liggen en zou het ook erg leuk vinden als zoiets gecombineerd zou worden met een sol-meeting. Achter de schermen zoek ik dus contact met mijn mede Groninger sollers. Wordt vervolgd.

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 16:18
Mijn man en ik vinden het ZO jammer dat wij helaas niks meer hebben om op te sturen. Maar onze 'kinderen' zijn de deur uit en hebben dat wat zij hadden, uiteraard meegenomen. (en omdat zij geen van beiden voornemens zijn om zich voort te planten, hebben die datgene wat ze niet echt zelf wilden bewaren, al lang geleden weggegeven.) Desalniettemin heel veel succes gewenst! Het is een heel goed initiatief. Is het misschien een idee als ik dit bericht (de URL) doormail naar onze bieb, met een aanbevelingsmailtje erbij? Die doen ieder jaar de afgeschreven boeken in de verkoop, misschien dat ze dit jaar eens kunnen overwegen om een schenking te doen? Laat maar weten.

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 16:49
Trenke, wat een geweldig leuk idee. Helaas heb ik niks te vergeven. De kinderboeken die ik heb zijn allemaal stukgelezen. Veel succes met je 'bieb' enne... Goed op jezelf passen hoor.

M

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 19:06
Ik stuur je twee boeken uit de serie Spannend: Vangst in de nacht (voor groep 6) en Een tas vol geld (voor groep 4). Ik zal je even een mailtje sturen voor het adres. Leuk idee voor een schrijvershappening als het noodgebouw er is. Wel heel veel werk om dat te organiseren! Misschien is het leuk om een schrijversmarkt te houden in de aula van de school of zo. Schrijvers nemen zelf boeken mee en lezen beurtelings voor voor groepen die in etappes de markt bezoeken. Na afloop kan er gekocht en gesigneerd worden. Zoiets.

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 november 2010 - 19:59
Misschien kunnen de kinderen van de school onder bgeleiding de boekenhappening organiseren. Dan is het een echt samenwerkingsproject.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 november 2010 - 10:48
Helemaal super geweldig! Al die boeken die onderweg zijn naar me. Hier even een verdere update. * met de locatiemanager van de school heb ik afgesproken dat ik contact met hem opneem, als ik alle boeken binnen heb. Ik ga ze dan aan hem overhandigen, waar we een foto van nemen, die ik dan hier in dit topic kan zetten * inmiddels heb ik vier Groninger kinderboekenschrijvers benaderd of ze mee zouden willen doen aan een "happening" * graag hoor ik welke sollers mee willen doen en wanneer zij beschikbaar zijn in januari. Of het op een doordeweekse dag zal gaan gebeuren of in het weekend is natuurlijk nog onduidelijk, dat hangt er vanaf wie wanneer kan en wat de school wil * suggesties voor de invulling zijn welkom * als ik weet wie mee wil doen en alle suggesties binnen zijn, ga ik overleggen met de school. Daarna kom ik terug bij de schrijvers en vertel hen wat de bedoeling is * voor de sollers wordt er een meeting aan vastgeknoopt, die hoogstwaarschijnlijk bij Favake gaat plaatsvinden. Mocht het veel beter gaan met mij, dan kan het ook bij mij plaatsvinden * ook sollers die geen kinderboeken op hun naam hebben staan zijn welkom, zeker als ze wel kinderboeken willen doneren :)