Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Naar wie stuur ik het?

De korte verhalen bundel over mijn leven in een boerendorpje in Turkije is zo goed als af. Ik hoop het binnen twee maanden weg te sturen. Nu zoek ik een uitgever waar ik het heen kan sturen. Na urenlang gezoek en gepuzzel op het web ben ik eigenlijk nog geen stap verder. Gek word ik van dat zoeken op het Internet. De enige die boeken in dezelfde sfeer heeft is tot nu toe Prometheus. Wie weer er nog meer uitgevers waar ik terecht zou kunnen, dan kan ik gerichter zoeken.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ANWB.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Turkije is tegenwoordig een heel gewild land voor toerisme. Reisorganisaties haken daar graag op in. Je zou ze kunnen benaderen.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Let op, kom ik weer aan: Thoeris. Die hebben de reisverhalen over Bulgarije. Schijnt ook in trek te komen.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou er heel graag eens naartoe willen. Sofia. Landschap. Zo ver is het niet maar wel héél anders, lijkt me.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bulgarije is cool, supervriendelijke mensen. Maar ja, ook beetje off topic.., maar wel een leuk topic :)

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bulgarije moet echt geweldig zijn. Hopelijk niet zo toeristisch als hier. De bestemmingen die de meeste reisgidsen in Turkije aanbieden kan ik echt niet aanbevelen. Jammer maar helaas. Ik ga zeker kijken of ANWB een mogelijkheid is ook al denk ik dat de verhalen niet geschikt zijn voor de massa die lui achterover in een resort willen zitten. Dat zal alleen een optie worden als ik zelf laat drukken en in de resorts mijn boek aan de man breng. Dan is het een inpuls aankoop en daar gelden andere regels voor. Lijkt me trouwens best leuk om te doen haha. Arena lijkt wel wat. Ik ben er nog niet uit of ik het naar meerdere tegelijkertijd zal sturen. Op de een of andere manier voelt dat niet eerlijk.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nounounou... niet eerlijk? Is het wel eerlijk dat we overspoeld worden met een aanbod van 77 verschillende haarföhns, om maar een voorbeeld te noemen? 'Gooi uw brood uit over het water,' zei de Prediker. Des te meer kans heb je om beet te krijgen. Ik denk dat je verhalen wel geschikt zijn voor de massa, Ellis. Ze zijn toegankelijk, leuk leesbaar en de mensen kunnen bij thuiskomst ook nog es iets anders vertellen dan het gangbare. En het is inderdaaad een leuk 'hebbeboekje.' Als herinnering aan een fijne vakantie.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Natuurlijk stuur je het naar meerdere uitgevers. Niet eerlijk... Je moest eens weten hoe eerlijk de uitgevers zich doorgaans gedragen naar mensen die werk insturen. Je gaat toch geen halfjaar zitten wachten totdat iemand het onder een stapel vandaan heeft geplukt en de eerste pagina leest en dan tegen de secretaresse roept: stuur maar een standaard. Als ze al iets sturen. Ik denk dat het boekje heel geschikt is voor die massa die in zo'n resort zit. Bijna iedereen die naar zoiets gaat, verzekert mij dat ze echt wel iets van de Turkse cultuur en de echte Turkse mensen gaan zien hoor. Zij wel. Nou dan kunnen ze hun authentieke Turkse verhalen gewoon lekker achterover aan het zwembad lezen en thuis vertellen dat ze een ware ontmoeting met de cultuur hebben beleefd. Trouwens het is denk ik niet of/of. Als ik jou was zou ik ook als je een boekje regulier uitbrengt, bedingen dat je tegen winkelkorting (40%) een paar honderd boekjes krijgt die je lekker zelf gaat verkopen op de resorts. Makkelijke winst en erg leuk om te doen.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Meestal staat er in een standaardcontract dat je als auteur je boek 'niet mag verkopen of doen verkopen'. Op die zinsnede moet je dan even letten en een wijziging voorstellen.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oké, oké meerdere uitgevers dus. Ben ik dan zo'n fatsoenlijk mens mmmmm. Zal wel dus. Ik was van plan om eerst te zoeken naar een uitgever en als dit niet lukt tot zelf drukken over te gaan. Het idee er van een hopelijk toekomstige drukker een hoop te kopen voor mezelf is wel een goed idee. Zal ik zeker doen. Ik heb ook al een gediplomeerd vertaalster die het gratis voor me omzet naar het Engels. Mogenlijkheden genoeg om ze te slijten hier. Ik denk niet dat ze er moeite mee hebben als ik zelf boekjes buiten Europa verkoop. Ik zal het e.v. contract toch met vergrootglas door moeten spitten. Eerst nog maar eens zien dat ik een uitgever zo gek krijg. Dat lijkt me al lastig genoeg dat heb ik mede dankzij dit forum wel ontdekt.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat geldt voor de gratis exemplaren die je krijgt, marriejeanne. Die mag je niet verkopen. Verder mag tegenwoordig iedereen boeken verkopen (niet alleen de boekwinkels) volgens mij, met de nieuwe wet op de vaste boekenprijs. Als je ze maar inkoopt met maximaal de boekhandelskorting en ze niet verkoopt onder de vaste verkoopprijs. Althans dat dacht ik dat het nu zo zit. Even geen tijd om de wet erbij te Googlen maar hij is zo te vinden met alle ins en outs. De passage in je contract slaat in ieder geval op de gratis exemplaren die je krijgt.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er zijn meer fatsoenlijke mensen op dit forum Ellis, maar je manuscript naar meedere sturen is echt niet onfatsoenlijk. Uitgevers weten ook dat dir gebeurt. Bovendien is de kans op afwijzing heel groot, dan duurt het dus een paar jaar voor je alle uitgevers af bent (eerst 3 maanden op antwoord wachten en dan het naar de volgende sturen) en dan is je boek al oud. Als ik een andere baan zoek, dan stuur ik ook sollicitatiebrieven naar meedere bedrijven zonder me schuldig te voelen. En zonder eerst op de afwijzing te wachten voor ik de volgende brief stuur. Mocht je het ooit zelf willen laten drukken, vraag dan ook eerst een beetje rond op dir forum bijvoorbeeld met ervaringen daarmee. Succes!

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als je steeds een afwijsbrief (EEN HEBBES voor je hoop ik) moet gaan afwachten mag ben je zo een jaar verder, bij sommige uitgever duurt het een half jaar voordat er eens iemand naar kijkt...

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Breng een dagje door in een grote bibliotheek of grote boekhandel en kijk eens welke uitgeverijen jouw soort genre uitgeven. Benader ze vervolgens. Succes!

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bestaat Novella nog? Die bracht altijd cadeauboekjes uit. Heb je daar al naar gekeken, Ellis?

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ha Ellis, ik ben heel benieuwd of je al reacties hebt gehad op je rondrit langs de uitgeverijen.....

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Ing, Van drie van de vier had ik dezelfde dag bevestiging van ontvangst. Een beweerde binnen twee weken te reageren. Die heb ik vandaag na vier weken wachttijd gebeld: 'Uh, ja sorry. Het zal inderdaad toch wat langer duren, onverwacht toch druk bla bla.' Afgesproken dat ik over vier weken weer bel. De rest heeft het tegen die tijd acht weken. Bij geen bericht ga ik ze die dag allemaal stalken. Vanaf dan afhankelijk van de antwoorden zal ik ze elke maand bellen. Weet ik na vijf maanden nog niets (dat is een deadline die ik stel) bel ik niet meer en ga ik het anders doen. Tegen die tijd heb ik ze hopelijk ook in het Engels en zal ik ze naar Engelse en Amerikaanse agenten sturen. In de tussentijd wil ik dan gaan orienteren in zelf uitgeven. Als ze alle vier negatief oordelen, wat natuurlijk best kan, dan ga ik er vanuit dat het niet goed genoeg is of dat er geen markt voor is. In dat geval moet ik de denktank in om te bepalen of zelf uitgeven dan wel zinvol is. Zo zie ik het nu, dat kan natuurlijk altijd veranderen haha.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een trajecten zijn het toch, hè. Goed dat je al voor ogen hebt hoe je ermee verder wilt gaan, ik ben heel benieuwd!

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind je planning ook goed. Maar vier uitgeverijen... ik zou - als ze allevier negatief reageren - er toch voor de zekerheid nog eens vier proberen. Oordelen ook die allemaal negatief, pas dan zou ik gaan denken in termen als: 'Het manuscript is misschien niet goed genoeg.' Maar als jij afzetmarkt hebt, of weet te creëren, dan kun je tóch in eigen beheer uitgeven, ook al vinden acht reguliere uitgevers het niet iets voor hun fonds. Het kan toch een goed boek zijn.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Marriejeanne, is dat zo: als zeg iedere uitgever in NL mijn boek zou afwijzen, denk jij dat het dan toch nog een boek kan zijn wat waard is uitgegeven te worden, door in eigen beheer uit te geven? Denk je dat de kwaliteit, leesbaarheid en "maatschappelijke" waarde nog dusdanig zijn om voor publiek beschikbaar te maken? Is er haast in uitgeversland niet haast voor ieder potje een deksel (mits we praten over kwaliteit???). Ik weet het niet, ben benieuwd naar jullie ervaring/kennis

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nou dat zeg ik niet, sabarinde. Ik zeg: ik zou het bij nóg eens vier proberen. En: als Ellis een afzetmarkt heeft, of weet te creëren, dan kan ze tóch in eigen beheer uitgeven, ook al vinden acht reguliere uitgevers het niet iets voor hun fonds. Het kan toch een goed boek zijn. Er zijn er hier bij Broekpresentatie wel voorbeelden van.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
oke MarrieJeanne, ik weet niet hoeveel uitgevers er zijn in NL? Maar wat vind je als je ze allemaal geprobeerd hebt? Dan nog in eigen beheer uitgeven?

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als je ze allemaal geprobeerd hebt? Dan ben je wel even bezig. Wie van jullie weet hoeveel uitgevers er in Nederland zijn? Als ik mijn manuscript mooi vind maar een reguliere uitgever wil het niet uitgeven en niemand wil het uitgeven, dan denk ik dat ik zo in elkaar steek dat ik het in een la zou leggen. Ik zou wel doorgaan met schrijven. Een andere stijl proberen. Een ander thema. Een andere doelgroep. Als ik dacht dat ik kon schrijven (en dat dacht ik) dan zou ik denk ik wel mijn leven lang blijven leuren en zeulen met mijn manuscripten. En als ik stierf naast mijn la vol beschreven vellen, dan zou ik er met mijn laatste krachten op schrijven: 'Ik heb er mijn leven lang in geloofd.' En dan kwam er misschien iemand (een zoon, een dochter, een vriend, een notaris) die mijn teksten las en dacht: 'Owwwww.... wat is dit móóóói...!' En die ging dan zeulen en leuren met mijn manuscript. Misschien wel bij Paul Sebes die ik net in mijn leven overgeslagen had :D :D . En dan werden al mijn werken in groten getale uitgegeven (want ééns bij Paul, altijd bij Paul). Eind goed, al goed.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:D :D :D 't Duurde even voor ik je begreep.