Start » Forum » Het uitgeefproces » Uitgeven » Uitgeverij Pamac reageert niet

Uitgeverij Pamac reageert niet

77 reacties [Laatste bericht]
Monique Eveline
Laatst aanwezig: 5 jaren 5 weken geleden
Sinds: 11 Jul 2014
Berichten: 4

Uitgeverij Pamac reageert niet

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand is met uitgeverij Pamac?
Mijn verhaal zou in de bundel 'Een avond in Parijs' komen, maar de datum van uitgeven werd iedere keer uitgesteld. Tevens heb ik meegedaan aan hun volgende schrijfwedstrijd 'Koffietafel', maar de uitslag hiervan laat ook op zich wachten.
Nu is er totaal geen contact meer mee te krijgen.
Ze antwoorden niet op mails en nemen de telefoon niet op. Dit is al enige weken zo.
Op internet is er niets over terug te vinden. Iemand iets gehoord hierover?

Reacties

nienkea
Laatst aanwezig: 1 jaar 19 weken geleden
Sinds: 11 Dec 2012
Berichten: 2726

Hoi, Ik heb even wat navraag voor je gedaan: niemand heeft wat van ze gehoord, ook schrijvers die veel contact met hen hebben gehad in recent verleden.
Ik kan je dus niet helpen, weet niet wat de oorzaken zijn en weet ook geen ingang voor je. Niemand kan termijn noemen omdat ze zelf al week/weken niets hebben gehoord.

Ik beheer de Facebookgroep Kinderboeken. https://www.facebook.com/groups/479891095706445/?p...

Onomatopee
Laatst aanwezig: 3 jaren 25 weken geleden
Sinds: 28 Jun 2014
Berichten: 177

Geen idee, maar toen ik Pamac zag, dacht ik aan een post van Hanek hier op SOL. Zij heeft er onlangs nog een boek uitgegeven (als ik het me goed herinner). Dus misschien eens bij haar informeren? Zij zou toch nog contact moeten hebben met Pamac ivm de verkoop enzo.

Geef Pamac in bij de zoekfunctie en zo kom je bij Hanek.

JoanneE
Laatst aanwezig: 4 jaren 49 weken geleden
Sinds: 6 Dec 2012
Berichten: 449

Na de uitslag van "Een avond in Parijs" was Pamac vrij vlot met de communicatie en de uitgeefovereenkomsten. Daarna werd het stil en heb ik bij de bron geïnformeerd naar die radiostilte. Een antwoord liet even op zich wachten, maar ik ontving een persoonlijk antwoord dat er een reorganisatie binnen Pamac gaande zou zijn én de publicatiedatum werd bijgesteld naar 23 juni.
Weer stil.
Begin deze week meldde een andere auteur uit (de nog uit te geven) bundel, dat op het internet staat vermeld dat de bundel half juli uitkomt. Dat lijkt me niet meer haalbaar, wanneer alle auteurs hun werk voor een laatste beoordeling nog aangeboden moeten krijgen.
Zou het weer stil worden?

De gedachte vliegt en de woorden gaan te voet. Ziedaar het hele drama van de schrijver.
(Julien Green 1900-1998)

schrijvengeluk
Laatst aanwezig: 45 weken 3 dagen geleden
Sinds: 15 Apr 2014
Berichten: 677

Ik heb ook al geprobeerd contact te krijgen, heb ook met de schrijfwedstrijd koffietafel meegedaan. Keurig tussen 15.00 en 16.00 uur gebeld zoals op hun site staat. Dit een paar dagen geprobeerd.Maar er wordt niet opgenomen. Ook geen reactie op twee mails die ik heb verzonden. Misschien vakantie?? Of inderdaad door reorganisatie. Maar dan was het wel zo netjes geweest dit even te melden, ook al is het op hun site. Ik wacht nu maar gewoon af.

schrijven is loslaten

Tja
Laatst aanwezig: 3 uren 23 min geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Het lijkt erop dat Pamac finito is.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

JoanneE
Laatst aanwezig: 4 jaren 49 weken geleden
Sinds: 6 Dec 2012
Berichten: 449

Tja, ik hoop het niet dat Pamac finito is. Niet zo zeer omdat ik dan een publicatie misloop (jammer maar niet diep treurig), maar meer om de bestelde bundels die door een paar auteurs vooruitbetaald is. Pieh... ik heb wel een bestelling geplaatst maar gelukkig nog niet betaald.

Laten we het beste er maar van hopen; voor de uitgeverij én de auteurs van 'Een avond in Parijs' alsook voor andere lopende & toekomstige projecten uiteraard.

De gedachte vliegt en de woorden gaan te voet. Ziedaar het hele drama van de schrijver.
(Julien Green 1900-1998)

Coach Marijcke Cauwe
Laatst aanwezig: 9 uren 52 min geleden
Sinds: 29 Mei 2008
Berichten: 3292

Ik heb ook meegedaan aan deze wedstrijd "Een avond in Parijs" en mijn verhaal zou verschijnen in de bundel. Ik heb een digi-correctie mail gekregen plus een bestelbon. Op de cover staat de naam van de 20 auteurs en ik heb mijn naam zien staan. Alles lijkt mij in orde. Ik wacht nu op de door mij bestelde exemplaren. Ik houd jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. smile

Leven en laten leven.
auteur van "De oude man", "Mare", "Dode in de kruiwagen"

Monique Eveline
Laatst aanwezig: 5 jaren 5 weken geleden
Sinds: 11 Jul 2014
Berichten: 4

Mijn naam staat ook op de cover, evenals die van mijn dochter die ook heeft meegedaan. De digi-correctie mail hebben wij geen van beiden ontvangen, ondanks dat dit meerdere keren door Pamac was beloofd.
Het laatste contact was op 12 juni. Sindsdien zijn ze onbereikbaar via de mail of telefoon. Ze zijn ook niet meer actief op Twitter of Facebook.
Eerlijk gezegd lijkt het me helemaal niet in orde en ben ik bang dat we lang kunnen wachten.
Het is vervelend voor Pamac als er iets aan de hand is natuurlijk, maar het is jammer dat ze ons niet even op de hoogte houden.

JoanneE
Laatst aanwezig: 4 jaren 49 weken geleden
Sinds: 6 Dec 2012
Berichten: 449

Blavatski,

Fijn dat je ons op de hoogte wilt houden. Want, net als Monique (en een paar anderen), heb ik geen digi-correctie ontvangen. Er gloort hoop aan de horizon.....

De gedachte vliegt en de woorden gaan te voet. Ziedaar het hele drama van de schrijver.
(Julien Green 1900-1998)

Mirjam Hildebrand
Laatst aanwezig: 2 jaren 19 weken geleden
Sinds: 8 Apr 2013
Berichten: 324

Heel vreemd dit. Ik heb via Facebook ook al een paar weken geleden contact gezocht met Aad van Pamac, maar geen reactie inderdaad. Een verhaal van mij zou nog in een gewone bundel komen (geen wedstrijd). Maar ik denk dat ik die maar gewoon voor iets anders ga gebruiken, want ik wacht al lang op die publicatie.
Wel heel vervelend voor de Parijs en koffietafel auteurs. Hoop dat ze er nog aankomen!

www.mirjamhildebrand.nl
Rumme Rups (mei 2014)
Opsekopse wereld (oktober 2015)

Monique Eveline
Laatst aanwezig: 5 jaren 5 weken geleden
Sinds: 11 Jul 2014
Berichten: 4

Ik heb vandaag mail gekregen van Pamac. Omdat ze hun handen vol hebben aan de reorganisatie laat de uitgave van de bundel op zich wachten. Het was gewoon een standaard mail, mijn dochter kreeg precies dezelfde.
Dus eigenlijk weten we nog niets. Maar er is in ieder geval weer iemand aanwezig die mails kan sturen.
Afwachten maar weer.

JoanneE
Laatst aanwezig: 4 jaren 49 weken geleden
Sinds: 6 Dec 2012
Berichten: 449

Monique,

Goed nieuws! Toch vreemd dat niet elke auteur van de bundel die mail vandaag heeft ontvangen. Mijn mailbox bleef leeg.... ach, ik wacht rustig af.

De gedachte vliegt en de woorden gaan te voet. Ziedaar het hele drama van de schrijver.
(Julien Green 1900-1998)

Monique Eveline
Laatst aanwezig: 5 jaren 5 weken geleden
Sinds: 11 Jul 2014
Berichten: 4

De mail van Pamac was een antwoord op één van de vele mails die wij aan hen hadden gestuurd. Ik denk dat dit de reden is waarom niet iedere auteur een mail heeft gekregen.

ecilA
Laatst aanwezig: 7 weken 3 dagen geleden
Sinds: 12 Mrt 2008
Berichten: 86

12 juni mailde Aad Verhoef mij, op verzoek, dat de geselecteerde verhalen voor de bundel 'Koffietafel' begin volgende week (toen) bekendgemaakt zouden worden. Daarna heb ik, na enkele weken, nog eens navraag gedaan, maar geen reactie gekregen.
Ik baal er eerlijk gezegd wel van, heb veel tijd gestoken in mijn koffietafelverhaal en had er een goed gevoel over. Op de site van Pamac heb ik een keer zien staan dat ze onder een andere naam verder zouden gaan, daar kan ik nu niets meer over vinden.
Als iemand iets weet... Ik houd dit gesprek in de gaten!
Groet,

Ovidia
Laatst aanwezig: 32 weken 1 dag geleden
Sinds: 13 Dec 2013
Berichten: 60

Hoi allemaal!

Ik heb ook meegedaan aan de wedstrijd 'Koffietafel' en vind het echt een ontzettende opluchting om hier te ontdekken dat ik niet de enige ben die zich blauw ergert aan de enorme communicatieproblemen met uitgeverij Pamac.
Jammer is het. Ik had ook heel veel tijd en moeite in mijn kortverhaal gestoken en voelde me heel goed over het eindresultaat.
Ik heb, net zoals velen anderen, al enkele mailtjes gestuurd naar Pamac.
Totaal geen reactie...
Ik heb evenmin een idee van wat er gaande zou kunnen zijn, daar achter de schermen. Maar van wat ik allemaal hierboven lees, ze veranderen van naam, ze gaan reorganiseren, er is niemand meer die de mails en telefoon beantwoordt... leid ik persoonlijk af (hoe jammer ik het ook vind) dat Pamac op de rand van een faillissement staat te balanceren en nu hemel en aarde is aan het bewegen om de zaken toch nog een beetje te redden, maar zonder succes.
Ik hoop met heel m'n hart dat ik het mis heb, maar ik vrees ervoor...

Ik kan alles kwijt met schrijven. Mijn verdriet sterft, mijn hoop wordt herboren. - Anne Frank

Hay
Laatst aanwezig: 2 dagen 2 uren geleden
Sinds: 1 Dec 2004
Berichten: 2932

@Ovidia
Ik zou het probleem laten liggen waar het thuishoort (namelijk bij Pamac of wat daar van over is), de hele zaak achter me laten en gewoon een andere bestemming voor dat verhaal zoeken. Een goed verhaal vindt wel een passend plekje, desnoods over een paar jaar.
Helemaal te voorkomen is zoiets als in deze draad beschreven wordt nooit. Ook als de bedoelingen goed zijn (daar ga ik altijd van uit zo lang het tegendeel niet blijkt) kunnen mensen zich aan een wedstrijd vertillen, bijvoorbeeld als er door onvoorziene omstandigheden iemand uitvalt of als men het financieel niet rond krijgt. Ik denk dan maar dat het voor de organisatie nog vervelender is dan voor de deelnemers. In dit geval vind ik het wel kwalijk dat ze niets meer van zich laten horen. Dat wekt geen enkel vertrouwen meer.
Ik zou in zo'n geval dan ook meteen een berichtje sturen dat ik mijn verhaal terugtrek. Je loopt anders de kans dat het alsnog in een haastig in elkaar geflanste bundel terechtkomt. Dat moet je niet willen.
Gelukkig heb ik een dergelijke ervaring nog nooit gehad, terwijl ik toch al aan heel veel wedstrijden deelnam. Maar dat is denk ik meer geluk dan wijsheid. Ik heb bij de laatste Pamac-wedstrijd wel degelijk overwogen om een verhaal in te sturen. Waarom ik er toch maar van af zag, weet ik niet eens meer.

Conny Hoogendoorn
Laatst aanwezig: 1 jaar 39 weken geleden
Sinds: 3 Feb 2011
Berichten: 189

Ook ik heb PAMAC weer gemaild.
Het verhaal dat ik schreef voor de geannuleerde wedstrijd Scarlett zou worden doorgeschoven naar een andere verhalenbundel. De planning was dit voorjaar, meen ik.
Eergisteren heb ik hem ook gevraagd hoe het met 'Koffietafel' zit.
Hay's opmerking over de in elkaar geflanste bundel heeft me wel aan het denken gezet.

TEGENWICHT *** ISBN: 978-94-91777-45-5 *** Uitgeverij EigenZinnig
21 verhalen die verschil maken *** www.connyhoogendoorn.nl

Conny Hoogendoorn
Laatst aanwezig: 1 jaar 39 weken geleden
Sinds: 3 Feb 2011
Berichten: 189

TEGENWICHT *** ISBN: 978-94-91777-45-5 *** Uitgeverij EigenZinnig
21 verhalen die verschil maken *** www.connyhoogendoorn.nl

Conny Hoogendoorn
Laatst aanwezig: 1 jaar 39 weken geleden
Sinds: 3 Feb 2011
Berichten: 189

Aad Verhoef van Pamac is een nieuwe uitgeverij begonnen: Manalone

TEGENWICHT *** ISBN: 978-94-91777-45-5 *** Uitgeverij EigenZinnig
21 verhalen die verschil maken *** www.connyhoogendoorn.nl

ecilA
Laatst aanwezig: 7 weken 3 dagen geleden
Sinds: 12 Mrt 2008
Berichten: 86

Precies wat ik dus al een keer eerder op de site van Pamac had zien staan. Ik had de naam onthouden omdat ik direct dacht: hij gaat in zijn eentje verder: man alone! Ben benieuwd of Koffietafel nog weer opgepakt wordt. Ik zal vanavond de oude mailwisseling eens opsnorren en Aad mailen.

schrijvengeluk
Laatst aanwezig: 45 weken 3 dagen geleden
Sinds: 15 Apr 2014
Berichten: 677

Kreeg vandaag een keurige mail met excuus en uitleg van Aad Verhoef (Pamac) dat de wedstrijd "Koffietafel' nog doorgaat en of mijn verhaal nog beschikbaar is. Er staat ook in dat de verhaalbundel door Manalone wordt overgenomen.

schrijven is loslaten

nienkea
Laatst aanwezig: 1 jaar 19 weken geleden
Sinds: 11 Dec 2012
Berichten: 2726

Aad is doorgegaan als Manalone en heeft de wedstrijden meegenomen. Ik zie op de site dat mijn verhaal 'Een bijzondere tafel van disgenoten, is geselecteerd voor de bundel "koffietafel".

Ik wens hem veel succes met zijn doorstart en vind dit in ieder geval een leuk begin smile big grin smile

Ik beheer de Facebookgroep Kinderboeken. https://www.facebook.com/groups/479891095706445/?p...

schrijvengeluk
Laatst aanwezig: 45 weken 3 dagen geleden
Sinds: 15 Apr 2014
Berichten: 677

Gefeliciteerd Nienkea, mijn verhaal 'Boerenbont' komt ook in de bundel. big grin

schrijven is loslaten

nienkea
Laatst aanwezig: 1 jaar 19 weken geleden
Sinds: 11 Dec 2012
Berichten: 2726

He wat leuk, samen in een bundel!

Ik beheer de Facebookgroep Kinderboeken. https://www.facebook.com/groups/479891095706445/?p...

Hay
Laatst aanwezig: 2 dagen 2 uren geleden
Sinds: 1 Dec 2004
Berichten: 2932

Proficiat allemaal! thumbsup
Mooi als iets dat eventjes een deceptie leek te worden, toch nog zo afloopt...

schrijvengeluk
Laatst aanwezig: 45 weken 3 dagen geleden
Sinds: 15 Apr 2014
Berichten: 677

Dank je wel Hay, zo zie je maar geduld is een schone zaak.

schrijven is loslaten

nienkea
Laatst aanwezig: 1 jaar 19 weken geleden
Sinds: 11 Dec 2012
Berichten: 2726

Nu maar hopen dat er een feestelijke uitreiking met een kopje koffie aan vast zit! Lijkt me gezellig Schrijvengeluk!

Ik beheer de Facebookgroep Kinderboeken. https://www.facebook.com/groups/479891095706445/?p...

schrijvengeluk
Laatst aanwezig: 45 weken 3 dagen geleden
Sinds: 15 Apr 2014
Berichten: 677

Dat zal wel fijn zijn, ik hou wel van een feestje of van een lekkere kop koffie. Ook leuk om je eens echt te ontmoeten. Ik ben ook benieuwd naar je verhaal, en al die anderen, wat iedereen er van gemaakt heeft.

schrijven is loslaten

Conny Hoogendoorn
Laatst aanwezig: 1 jaar 39 weken geleden
Sinds: 3 Feb 2011
Berichten: 189

Het feit dat Aad Verhoef ruim een half jaar volledige radiostilte in acht nam, was voor mij (en enkele andere schrijvers) voldoende aanleiding om het verhaal terug te trekken.
Ik wens hem veel succes met Manalone, maar zie hem niet meer als betrouwbare partij.

TEGENWICHT *** ISBN: 978-94-91777-45-5 *** Uitgeverij EigenZinnig
21 verhalen die verschil maken *** www.connyhoogendoorn.nl

nienkea
Laatst aanwezig: 1 jaar 19 weken geleden
Sinds: 11 Dec 2012
Berichten: 2726

Kleine uitgevers hebben het erg zwaar. Het leek alsof het dieptepunt was bereikt en dat de markt aan zou trekken maar toch gaat de een nade andere kleine uitgever failliet of geraakt is zwaar water.
Laatst was ik elders geselecteerd voor een bundel en die wilden ineens crowdfunding doen en toen ze dat niet spits kregen (vreemd he?) begonnen ze over en e-bundel.
Ik begrijp dat ze niet meer te bieden hadden maar voor iedereen is er een ondergrens. Die bepaal je zelf. Daar heb ik me wel teruggetrokken.
Ik begrijp je reactie heel goed. Mijn verhaal had ik speciaal voor de wedstrijd geschreven en helemaal toegespitst op het thema. Het verhaal was gewoon voor deze bundel en ik vind het heel leuk om erin te staan. Ik wens Aad heel veel succes. Hij heeft nwe ideeën en krijgt nwe kansen.

Ik beheer de Facebookgroep Kinderboeken. https://www.facebook.com/groups/479891095706445/?p...

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Topaanbieding