Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ervaringen met Boekenboet

Wat zijn jullie ervaringen met uitgeverij Boekenboet? Het lijkt op het eerste gezicht een POD-uitgeverij. Hoe is de redactie? Zijn er andere dingen om op te letten als je met deze uitgeverij in zee wilt gaan?

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Mijn eigen ervaring dan maar. Toen wij met de bundel bezig waren, hebben we ook contact met Boekenboet gehad. Het leek goed. Leek. De antwoorden op de vragen lieten erg lang op zich wachten. Eindelijk kwamen ze met een prijs. Veel te hoog. De prijs voor een e-book was in verhouding nog hoger. Ook wilden ze we dat we alles juridisch vast lieten leggen omdat we een groep waren. Dat zou een duur bundeltje geworden zijn. Ze hielden halsstarrig vat aan de prijs. Boekenboet was toen passé voor ons. Omdat wij er niet mee zijn doorgegaan, weet ik dus niet wat voor haken en ogen er nog meer waren. Wel denk ik dat het een goede beslissing van ons was. Ze werken met een slakkentempo. Of het financieel rammelt weet ik dus niet.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Overbodige topic. Er is op deze site al heel veel geschreven en beantwoord over Boekenboet.
Ik denk dat jij niet alles hebt gevolgd, Déesse-en-France. Ik ben heel blij met dit topic.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De antwoorden ontbreken inderdaad. Als ik op de site van Boekenboet kijk, staat daar dit:
En dit alles zonder dat onze auteurs kosten hoeven te maken om hun uitgave te realiseren.
Tja, begrijp ik goed dat dit niet waar is?

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Dat weet ik niet. Zover zijn we niet gekomen. We zijn voor die tijd al afgehaakt. Hier kunnen mensen met ervaring beter iets over zeggen. Als iets niet goed gaat, heeft het wel vaak met geld te maken. Moeten ze betalen? Krijgen ze geen royalty's? Krijgen andere mensen geen geld? Hebben ze schulden? Op geen van deze vragen kan ik antwoord geven. Dat er iets niet klopt, lijkt me wel duidelijk.

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vraag me op dit moment af of de uitgeverij überhaupt nog bestaat, eigenlijk.

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind dit helemaal geen overbodig topic, want volgens mij barst het op dit forum nog van de vragen over Boekenboet.

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat voor degenen die een manuscript voor de wedstrijd of een ander manuscript hebben ingestuurd dit geen overbodig topic is. Daar ligt nu wel iets dat door jou geschreven is. Wat gebeurd hiermee? Ze twitteren trouwens alleen nog 'de Boekenboet daily is out'. Verder worden op Twitter ook vragen gesteld en twitteren een paar auteurs dat hun boeken nu alleen nog via eigen sites beschikbaar zijn.

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
Wat ik kwijt wil is dat ik van verschillende forumleden bezorgde mails heb gehad over de reactiesnelheid en het nakomen van afspraken. De reden dat veel mensen die daar uitgeven hier niet 'de antwoorden' geven is omdat ze natuurlijk nog een uitgeefcontract hebben bij dit bedrijf. Daar zou je behoorlijk je eigen glazen mee in kunnen gooien.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ken ook nog iemand die een boek heeft uitgegeven via Boekenboet. Ik heb hem gevraagd of hij hier op het forum wil reageren. Hopelijk komt er wat meer informatie :)

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
He. Op zulke momenten zou ik graag een schrijversvakbond zien. Overigens: zo'n tweet als "The ... Daily is out" kun je automatisch laten verzenden. Het hoeft dus niet te betekenen dat er nog iemand achter de knoppen zit.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er is iets mis, dat is zeker. Het is tot nu toe gissen na de antwoorden. Eerst hoorde ik alleen positieve verhalen over de uitgever, maar nu blijkt de uitgever dood te bloeden. Misschien zijn ze faillet? Misschien is het gewoonweg niet gelukt genoeg boeken te verkopen en is er te weinig winst te maken? Het is een redelijk nieuwe uitgever dus er zijn genoeg dingen die mis zouden kunnen gaan. Jammer.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoewel ik niets met Boekenboet heb, ben ik ook benieuwd. Het is altijd goed om een 'zwarte lijst' te hebben, of om de voor- en nadelen van elk bedrijf te weten.

Lid sinds

19 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Misschien ben ik daar te sentimenteel in, maar ik probeer me ook wel eens in de positie van zo'n uitgever te verplaatsen. Hoe moet het voelen als je heel enthousiast iets op probeert te bouwen om plotseling te ontdekken dat de realiteit je ingehaald heeft en je met de brokken van je droom blijft zitten? Niet dat ik zeker weet dat het bij Boekenboet zo gegaan is. Ik wil alleen maar zeggen dat zo'n verhaal meerdere kanten heeft.

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Aangezien ik nogal een zoeker ben, stuitte ik bij toeval op een site van iemand die schreef dat de uitgeverij niet meer beschikbaar is voor klanten, schrijvers en andere geïnteresseerden wegens financieel en organisatorisch wanbeleid. Einde verhaal dus. De wedstrijd zal ook wel niet meer doorgaan, vrees ik. Weet ik nu eigenlijk wel zeker. Zeer triest voor iedereen.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jeetje! Heb net ook even gegoogled. Door de positieve verhalen op dit forum heb ik ook een script naar hen verzonden zo'n 2 maanden geleden en daarop (nog) niets gehoord. Los van het bovenstaande: Ik heb het script in het begin van dit jaar naar drie bekendere uitgeverijen verzonden en ook van die drie niets vernomen. Kennelijk neemt men ook niet meer de moeite om binnen 6 maanden een flutbriefje met daarop "past niet in ons fonds" te sturen.

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Kennelijk neemt men ook niet meer de moeite om binnen 6 maanden een flutbriefje met daarop "past niet in ons fonds" te sturen.
6 maanden is ook wel erg krap als je verwacht dat ze je ms serieus laten lezen.

Lid sinds

19 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Mo schreef:
Ik heb het script in het begin van dit jaar naar drie bekendere uitgeverijen verzonden en ook van die drie niets vernomen. Kennelijk neemt men ook niet meer de moeite om binnen 6 maanden een flutbriefje met daarop "past niet in ons fonds" te sturen.
Ik heb laatst nog eens de websites van een hele rits reguliere uitgevers bekeken. Bijna allemaal geven ze aan dat ze binnen drie of vier maanden reageren op ingezonden manuscripten. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ze een half jaar of langer wachten met een reactie als ze serieus belangstelling hebben. Ik vraag me dan ook af of die 'bekendere uitgeverijen' alle drie reguliere uitgevers zijn. Als dat wel zo is, lijkt me dat inderdaad behoorlijk frustrerend.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Allen, mijn eigen ervaringen begonnen positief bij deze uitgeverij. Helaas is het nu zo dat er nog een drietal dikke rekeningen liggen waarvan de laatste herinneringen deze week betaald moeten worden, anders gaat het hele pakket via de deurwaarder lopen. Contact is er niet of nauwelijks (meer). Inmiddels heb ik afstand gedaan van Boekenboet. Ik wil niet meer gelinkt worden aan de uitgeverij en heb gesommeerd om al mijn gegevens van de site af te halen. Dit is gedaan. Zover mijn eigen, inmiddels zeer negatieve, ervaringen. Let wel, ik ben geen auteur bij de uitgeverij, heb daar geen boek lopen, maar deed freelance werk voor deze uitgever. Ik weet van sommige auteurs dat zij verder blijven gaan bij de uitgeverij, van anderen weet ik dat zij idd hun contracten per ommegaande hebben (laten) ontbinden.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Hay: Ja, zulke termijnen staan erbij en het zijn inderdaad reguliere uitgevers. Nou begrijp ik uit de reactie van Schlimaznik dat zo'n uitloop dan wellicht normaal is. Ik zal ze alle drie eens even mailen. @Katniss: Heel vervelend zeg. Het klonk allemaal zo goed wat ik hier las.

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedoel je dit, Schli: http://www.fla.nl/content/11/1/Organisatie.html Het is altijd moeilijk om iets te zeggen over een bedrijf dat in zwaar water verkeerd. Als je belangen daar nog liggen, wil je niet je glazen ingooien. En als je zaak al achter de rug is, wil je ook niet dat je van smaad beticht wordt. Het fijnste is dan ook, als de uitgeverij zelf een bericht uitstuurt. Nu moeten we het doen met wat losse berichten: de financieen lopen niet goed, de uitgever reageert niet meer, het lijkt op einde-verhaal. Ik ken veel ondernemers en ik weet hoe makkelijk het mis kan gaan. Wat ik ook weet, is dat mensen begrip hebben als je duidelijkheid biedt, en veel minder als je ze laat gokken, gissen en wachten. Hoe moeilijk het soms ook is om te zeggen: 'de tegenwind was me te sterk', het kan wel erger voorkomen. Zeker een uitgever zou moeten weten dat alles wat mensen verzinnen, meestal erger is dan de werkelijkheid. Hopelijk pakt boekenboet dit snel op en komt die duidelijkheid er.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De site van boekenboet is aangepast! Geen verklaring van wat er aan de hand is/was, maar wel een teken van leven. Het stuk over 'manuscript insturen' is veranderd. Lijkt erop dat ze strenger gaan beoordelen en niet meer zomaar alles uitgeven. Ik ben benieuwd of ik nu alsnog reactie krijg op mijn ingezonden manuscript. Mijn mail voldoet in ieder geval niet aan de eisen die er nu opeens bij zijn gezet. Vertellen waarom jou boek bij Boekenboet past. Wel verwarrend dat ze de site steeds aanpassen. Punten die mij aantrokken staan er nu opeens niet meer op. edit: Ik las op de twitter van een schrijfster dat al haar boekenboet-boeken heruitgegeven worden bij boekenbent. Een andere schrijfster twittert akkoort te gaan met de nieuwe voorwaarden. Blijkbaar heeft boekenboet ook dingen verandert bij de auteurs die al binnen waren, wat misschien wel een hoop gedoe verklaart. Ik zou het niet leuk vinden als er opeens dingen veranderd worden waar ik het niet mee eens ben, en ik opeens op straat kom te staan. Ik weet natuurlijk niet wat er precies speelt, maar wilde het toch even delen.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Deze auteurs zijn niet weggegaan vanwege de ineens aangepaste eisen, dat weet ik van hen. Of en wanneer zij hier zelf verder gedetailleerder uitleg willen geven, weet ik niet. Ik kan en ga dit niet voor hen doen, ik spreek enkel uit mijn eigen ervaringen en weet dat het een niet zoals nu mogelijk wordt gedacht samenhangt met het ander. Ik wilde wel even reageren, om toch deze mogelijke interpretatie te ontkrachten. Groetjes. K

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Klinkt dan toch weer een stukje positiever. Ik hoop iets van ze te horen n.a.v. mijn ingezonden manuscript.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn ervaringen zijn ook niet al te best. Half juni voor het laatst contact gehad. Mijn kinderboekje zou uitgegeven worden door Boekenboet. Alles was zo goed als rond, de contracten zouden opgestuurd worden, maar helaas, toen was er radiostilte. Mobiele telefoon was uitgeschakeld, e-mails werden niet beantwoord. Tot op heden niets gehoord. Wel een e-mail ontvangen van een auteur dat de eigenaar er een wanboel van heeft gemaakt. Verdere details zijn niet aan mij om openbaar te maken. Ik ga sowieso niet verder met deze uitgever. Ik denk eraan om met uitgeverij Boekenbent verder te gaan. Daar heb ik goede verhalen over gehoord. Groet, Harriët

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het maar vreemd, een uitgever die weken niks van zich laat horen, en dan opeens weer aan de twitter is en zijn site heeft veranderd. Ik heb op de site gekeken en gezien dat er opeens veel auteurs weg zijn en dat hun boeken niet meer op de site van de uitgever en de verkoop site staan... Ik snap dat deze auteurs nu hun mond houden. Dit is voor hun niet leuk. Ik denk dat die uitgever doet alsof er niks aan de hand is, maar dat er dus heel veel aan de hand is.